Manual de BEAUTYologie: lectii de beauty

Dacă-ţi ia trei ore să-ţi usuci părul sau ai o droaie de pensule pe care nu ştii cum să foloseşti, află că nu eşti singura. Până şi noi trebuie să recurgem la ajutorul experţilor pentru a ne rezolva dilemele tipice de „amatoare”.

 

Trebuie să recunoaştem, un machiaj ca lumea ne poate ocupa o dimineaţă întreagă. şi cum trebuie să ne spălăm şi părul, am putea chiar să ne întindem până după orele prânzului. Sigur şi ţie ţi se întâmplă, dar pentru noi, editoare de frumuseţe, e uşor frustrant. Avem portfardurile pline ochi de produse şi nu întotdeauna avem idee cum se folosesc. De la aplicarea bazei şi până la trasarea a doua linii egalela ambii ochi… Ne pierdem cu totul în tehnici profrsionale, cum este contouringul, dar şi în cele mai banale, astfel că nu ne mai rămânem decât să ne întoarcem pe băncile şcolii, să învăţăm tot ce ar trebui să ştim de la experţi, ceva ce ne va prinde bine tuturor.Lecţia 1: Baza

Pentru a soluţiona conflictul cu baza pentru machiaj (culoare, rezistenţă), am cerut ajutorul Rebeccăi Restepo, makeup artist Elizabeth Arden, care a machiat personalităţi importante precum Michelle Obama sau Gwyneth Paltrow. Iată sfaturile ei:

 1. Alege-ţi instrumentele

„Foloseşte pensule sintetice, deoarece părul natural acumulează prea mult produs. Sau, dacă preferi, foloseşte un burete”, spune Rebecca. Pentru a alege nuanţa potrivită, sfatul meu este să o încerci pe claviculă şi să te îndepărtezi de luminile puternice din magazin. Dacă în aceste condiţii nu se observă pe piele, înseamnă că este potrivită pentru tine.

 1. Începe din centru

„De obicei, centrul feţei este zona unde se acumulează petele, deci extinde-te de la nas către extremităţi,” spune make-up artistul.

 1. Rezistenţă sporită

„După aplicarea bazei, estompează delicat cu o pensulă pudră pentru a o fixa pe faţă, cu excepţia obrajilor. Pe lîngă rezistenţă, vei obţine şi mai multă luminozitate. Sprayul cu apă termală ajută de asemenea ca baza să se vadă şi mai delicat.

L’Oreal Paris Eau Biphase Micellaire, 32,75 lei

By Terry Touche Compact Expert Powder, 195 lei, doar la Douglas

Benefit Deandelion Twinkle Blushm, 165 lei, numai la Sephora

Guerlain Terracotta Light bronzing Powder, 248 lei

L’Oreal Paris True Match minerals Foundation, 75 lei

Sephora Retractable Complexion Brush, 73 lei

Yves Saint Laurent Touche Eclat Cusion Foundation, 233 lei

Lecţia 2: Eyelinerul

Aspirăm în secret să stăpânim la un moment dat arta conturării perfecte, dar nu suntem în stare să obţinem mai mult de-o mâzgăleală. Adam Burell, ambasador Barry M şi makeup artist al celor de la Little Mix, ne-a trasat câteva linii care să ne lumineze.

 1. Urmează curba

Pentru ca liniile să-ţi iasă egale la ambii ochi, foloseşte-te de curba genelor tale pentru a te ghida. Începe prin a trasa linia de la canalul lacrimal şi pînă în celălalt capăt al ochiului, apoi prelungeşte-o cât doreşte de mult”, spune Burell. „Dacă vrei să-ţi faci un cat-eye, uneşte pe orizontală finalul liniei pe care ai trasat-o cu extrema pleoapei. Vei vedea că obţii un triunghi. Umple interiorul şi ai reuşit.”

 1. Uneşte cu genele

Pentru ca linia trasată să cuprindă baza genelor tale, presează uşor cu pensula eyelinerului la rădăcina firelor de păr. Trucul lui Burell? Sprijină-te pe cot!

 1. Acordă-ţi suficient timp

Adam recunoaşte că nici lui nu-i iese mereu din prima: „Corectează cu un beţişor cosmetic impregnat în demachiant, executând mişcări orizontale”. Exerciţiul te învaţă!

Chanel SS18 Stylo Yeux Waterproof, Nero Vulcanico & Mare Chiaro, 147 lei

Nivea Caring Eye Makeup Remover, 14 lei

Maybelline NY Total Temptation Mascara, 38,7 lei

Pupa Milano Vamp! Dual Eyeliner Black&Gold, 57 lei

Shiseido Inkstroke Eyeliner, 143 lei

Lecţia 3: Smokey eyes

Cui nu-i plac pleoapele „înfumurate” bine definite? Dar cu cât încercăm mai mult, ne încurcăm în miile de pensule de diferite dimensiuni. Am stat de vorbă cu Cher Webb, makeup artist la MAC, şi iată ce ne-a sfătuit.

 1. Identifică instrumentele de bază

„În realitate, ai nevoie de doar două accesorii: un burete pentru uniformizare şi un aplicator pentru fard de pleoape. Orice altceva îţi este de-a dreptul inutil”, spune Webb.

 1. Un creion khol bun este vital

Cher înlocuieşte primerul cu fard de pleoape sub formă de cremă. „Întinde-l pe toată pleoapa şi pe conturul inferior al ochiului. Apoi aplică creionul khol din colţul estern către jumătatea pleoapei, apropiindu-te cât de mult poţi de rădăcinile genelor, apoi estompează conturul cu o pensulă cu capăt de burete. Pentru un rezultat  de efect, aplică un fard mat.

 1. Fără ezitare „Atunci cînd vine momentul să estompezi pleoapa, exercită o presiune uşoară, nu apăsa niciodată în exces,” spune Webb. „Fardurile metalice trebuiesc utilizate pe jumătatea internă a pleoapei, iar cele mate pe partea externă a acesteia: acest truc creează un efect de deschidere şi oferă un plus de luminozitate ochiului, nu dar un „smokey” bine definit.

Smashbox It’s a Wrap Makeup Remover, 79 lei

Miss Sporty All in one eye palette, Cool After School, 23 lei

Bourjois Satin Edition Eyeshadow, 49,99 lei

Chanel Ombre Premiere, Verdarame, 130 lei

Essence My Must Haves Eyeshadow, Black, 7,99 lei

Lecţia 4: Uscarea părului

Rutina îngrijirii părului sună cam aşa: uscarea, netezirea şi folosirea accesoriilor pentru a-i da părului formă şi textură. Pentru Adam Reed, cofondator Percy & Reed, totul pare „ridicol şi inutil”. El propune eliminarea a cel puţin unuia dintre aceşti paşi.

 1. Ai grijă de ustensile

Filtrul uscătorului tău trebuie să rămânăcurat, pentru  ca aerul să circule optim, la fel şi peria, dacă nu vrei să pui în păr murdăria colectată ieri. Fă-ţi un obicei din a o curăţa de păr după fiecare utilizare, spune Reed.

 1. Usucă în jos

Pentru a îndepărta umiditatea, acoperă-l cu un prosop sa lasă-l un pic să se usuce la aer. Apoi usucă-l şuviţă cu şuviţă, în sens descendent. „Trucul experţilor este să modeleze părul cu aer fierbinte şi să definească cu aer rece”.

 1. Investeşte cu cap

Adam Reed avertizează asupra faptului că uscătoarele ieftine tind să fie mult mai costisitoare, iar asta poate fi cauza pentru care ne lăsăm părul să se usuce pe jumătate. Cumpără-ţi unul de calitate!

Moroccanoil Protect Heat Defense Spray, 93 lei

Kerastase Aura Botanica Creme de Boucles, 141 lei

Kardashian Beauty Medium Hair Brush, 73 lei, Douglas

Philips Moisture Protect HP8280 uscător de păr, 385 lei

Rowenta Premium Care Liss & Curl, aparat pentru îndreptarea părului, 294 lei

Foto: Johanna Parkin, PR. De: Lucy Parington, Carmen Pita. Text: Ana-Maria Prunariu

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.