#makeupbaking, senzație pe Instagram

Stai, nu încinge cuptorul, nu gătim nimic! Tehnica de machiaj „baking” a căpătat această denumire deoarece presupune aplicarea pudrei pe față ca pe… făină, într-un strat generos. La ce bun? Stai să vezi, Instagram și YouTube gem de demonstrații de #makeupbaking.

#makeupbaking

Am învățat, am exersat și ne-a plăcut la nebunie tehnica numită #contouring – aplicarea unei pudre mate pentru a sculpta volumele feței; acum a venit rândul efectului #makeupbaking sau #makeupcooking să facă senzație printre makeup artiști, bloggers și nu numai. #makeupbaking nu este, însă, un termen foarte nou, fiind utilizat de ceva vreme în universul travesti-urilor.

#makeupbaking

Ce înseamnă #makeupbaking?
Tehnica presupune aplicarea unei pudre translucide pe anumite zone ale feței. Nicio noutate, o să-mi spui… Așa e, doar că pudra trebuie așternută într-un strat generos, și lăsată acolo timp de 10-15 minute. După înlăturarea surplusului cu un pămătuf pufos, pielea rămâne netedă, fără riduri sau alte imperfecțiuni.

#makeupbaking

Reguli importante
Nu poți să nu te întrebi dacă pudra nu va rămâne ca o „făină”, pe față, și pe bună dreptate. Este esențială calitatea pudrei, dar și mai important este să parcurgi toți pașii necesari pentru a asigura reușita machiajului:
#makeupbaking
– pielea din jurul ochilor trebuie să fie bine hidratată, poți aplica un produs anti-rid cu efect de umplere înainte de machiaj;

– folosește un corector cu bază uleioasă pe care să-l întinzi bine în jurul ochilor, este important ca pielea să fie luminoasă și să aibă o nuanță uniformă. Aplică-l în straturi, iar apoi tapotează cu un burețel de machiaj și aplică fond de ten pe toată fața, pentru uniformizare;

– aplică multă pudră translucidă pe sub ochi și zona „T”. Acum e momentul pentru „#makeupbaking”, trebuie să aștepți cam 10 minute până ți se „coace” machiajul.

– după ce trece timpul, folosește o pensulă pufoasă pentru a „mătura” excesul de pudră, apoi aplică o pudră la culoarea pielii pentru a regla nuanța feței;

– de aici, poți continua cu tehnica de sculptare a feței – #contouring – și restul pașilor obișnuiți: mascara, ruj, conturarea sprâncenelor, etc.
#makeupbaking

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.