Mahmura, dar faci fata

Poate că vodka și apa minerală merg de minune împreună, dar alcoolul și frumusețea nu. Iată cum te revigiorezi pentru o nouă zi.

0:00 – 1:29

Scapă de mirosul de alcoolSoarbe un pahar cu apă (alcoolul îți usucă gura, favorizând halena și apariția bacteriilor). Perie-ți dinții și limba, apoi clătește-te bine cu o apă de gură. Iar pentru că alcoolul este absorbit prin pori pe măsură ce-l metabolizezi (și nu se duce de tot la duș), pulverizeză pe tot corpul un spray deodorant (alege unul fără pudră, deci invizibil), care să absoarbă și să neutralizeze transpirația infuzată cu alcool peste zi.

Cum scapi de mahmureala

1:30-3:29

Redu efectul de “pufoșenie”

Aplică pe față o mască sub formă de gel (ține-o în frigider pentru un efect sporit), așteaptă un minut, apoi clătește-te cu apă rece și lasă fața să se usuce natural. Cu un efect comparabil cu cel al gheții, răceala măștii și evaporarea apei vor reduce eventualele edeme cauzate de dilatarea vaselor de sânge și deshidratarea (care favorizează retenția de apă, în special în jurul ochilor). Apoi masează zona de sub ochi cu un produs pentru ochi dotat cu aplicator metalic, perfect pentru a dispersa excesul de fluide acumulate.

Ce stii despre ceea ce bei

3:30 – 3:59

Calmează roșeața feței

E greu să ascuzi de șeful tău faptul că ai petrecut în ajun, atunci când fața ta e roșie ca racul. Secretul: aplică un corector multi-color sau/și o bază de machiaj cu tentă gălbuie sau verde. Ambele sunt opuse tonurilor roșiatice pe discul culorilor, putând neutraliza tonurile roșiatice cauzate de vasele de sânge umflate din cauza excesului de alcool. Continuă cu o cremă corectoare, care să  asigure atât acoperire, cât și o nuanță firească a feței.

6 probleme de sanatate care iti pot strica vacanta de vara

4:00 – 4:29

Ține sub control părul rebel

Folosește un șampon uscat – o formulă eficientă precum cea alăturată, care să absoarbă excesul de sebum. Ai mare nevoie de așa ceva, întrucît scalpul se înfierbântă atunci când consumăm alcool, ceea ce favorizează transpirația excesivă la nivelul scalpului. Pentru absorbție maximă, aplică-l și așteaptă cam 30 de secunde înainte să scuturi excesul.

4:30 – 4:59

Privește cu ochi limpezi

Vasele de sânge îngroșate nu se întrevăd doar la suprafața pielii, ci apar și în albul ochilor. Dacă nu cumva ești Beyonce și-ți permiți să porți ochelari de soare în încăpere, folosește Visine pentru a remedia problema. Apoi crează o mică diversiune: un ruj într-o culoare intensă va distrage atenția de la ochi, spre buze.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise