Mădălina Ionescu: secretul niacinamidelor pentru ten

Colega noastră de la Marie Claire, Mădălina Ionescu a venit cu o propunere foarte interesantă şi extrem de benefică pentru tenul nostru, despre care nu prea s-au scris multe: niacinamidele sau vitaminele solubile în apă care lucrează împreună cu substanţele naturale din piele pentru a îmbunătăţi vizibil aspectul porilor dilataţi, aspectul neuniform al pielii, liniile fine şi ridurile, dar şi suprafaţa subţiată a epidermei.

Dar rolurile niacinamidelor nu se opresc aici. Acestea reduc, de asemenea, pagubele produse de mediu. Cum efectele negative ale radicalilor liberi pot afecta structura și puterea barierei naturale de apărare a pielii, aceasta poate deveni vulnerabilă. Iar aici intervin aceste ingrediente-minune.În plus, niacinamidele sunt compatibile cu orice produs de îngrijire din rutina ta de beauty, incluzându-le şi pe cele ce conţin retinol, peptide, acid hialuronic, acizi AHA și BHA sau orice tip de antioxidanţi. Altfel spus, poţi să foloseşti mai multe produse care conţin niacinamide şi nu va apărea nicio sensibilizare, întrucât această formă de vitamina B este bine tolerată de orice tip de ten, chiar şi de cel mai temperamental.

Un alt beneficiu extrem de util al niacinamidelor este că ajută la reînnoirea şi refacerea suprafeţei pielii după pierderea de apă. De fapt, aplicarea locală de niacinamide s-a dovedit optimă în creșterea abilității de hidratare a produselor, astfel încât suprafaţa pielii învaţă să devină mai rezistentă la pierderea apei – care duce la apariţia pielii uscate și solzoase.

Despre cum se aplică aceste vitamine, descoperiţi aici: https://bit.ly/2PzLKwL.

Foto: Guliver/Getty Images

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.