Machiajul perfect în funcție de lumină

Ți s-a întâmplat vreodată să ți se pară că te-ai fardat perfect, dar, după ce ieși din casă și te uiți întâmplător în oglindă, să observi că nu arată prea bine? Deseori, nu e vina produselor de machiaj sau a tehnicilor folosite, ci a luminii. 

Ideal ar fi să aplici machiajul în aceeași lumină unde vei petrece ziua sau seara, dar știm că asta e imposibil. Astfel, ține cont de aceste sfaturi:



În casă sau la birou

Lumina fluorescentă are o componentă verzuie, care dă pielii o tentă gălbuie. Indiferent de nuanța tenului, folosește un fond de ten într-o nuantă caldă, aurie, și întinde un blush de nuanță piersicii. Renunță la tonurile pământului, pentru că luminile fluorescente le fac să arate murdar.

Afară

Totul este mult exagerat la lumină naturală. Aplică un fond de ten transparent și stai lângă fereastra atunci când te machiezi, ca să nu ai surprize. La fel de incontrolabil poate fi și blush-ul, pentru că te poti trezi cu obrajii în flacări. Make-up artiștii de top, precum Holly Mordini, recomandă fardul de obraz cremă sau gel, care se uniformizeaza mai bine pe piele și arată mult mai natural decât cele sub formă de pudră.

Citește și: În ce ordine se aplică produsele de îngrijire și machiaj? 

În club

O bază mată este perfectă în luminile tari, stroboscopice din discoteci. Aceste spoturi pot face pielea să lucească prea tare. Pudrează pleoapele cu farduri metalice și împodobește-ți buzele cu un roșu aprins de mare senzație. Întinde puțin fard iluminator pe pomeți, pe arcade sș pe vârful nasului, ca să faci tenul să strălucească în întuneric.

La lumina lumânării

În traducere liberă: un loc extrem de romantic! Lumina lumânărilor încălzește trăsăturile și uniformizează imperfecțiunile. Echilibrează acel efect de strălucire amestecând puțină loțiune sidefată cu un fond de ten transparent. Atenție, nu apela la autobronzante, pentru că tenul va arăta pătat! Finisează apoi buzele cu puțin gloss sau, și mai bine, cu un balsam de buze. Dacă preferi un ruj, alege neapărat unul mat, rezistent la transfer.

Citește și: Ruj vs. gloss vs. lip stain. Pe care îl alegi?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.