Machiajul ochilor mici: cum ii faci sa para mai mari

Pentru a crea iluzia unor ochi mai mari există câteva trucuri simple, dar care au efecte impresionante. Ca să te convingi, poţi aplica sfaturile noastre pe un singur ochi, şi abia apoi fă comparaţie! Dar când te machiezi, lucrează mereu la dublu!

Scapă de umbre

Primul pas al procesului presupune întotdeauna neutralizarea petelor şi umbrelor din jurul ochilor şi de pe laturile nasului. Aplică aşadar un corector mai deschis de jur împrejurul ochilor (pînă la linia sprîncenelor) şi pe nas, apoi uniformizează totul cu fondul de ten.

Foloseşte alb sau bej

Fie că recurgi la un fard cu micro-particule lucioase sau un creion, aplică-l în colţurile interne ale ochilor, apoi foloseşte creion pe conjunctivă (înainte de a aplica, usucă pleoapa internă inferioară cu un beţişor,pentru o mai bună aderenţă a creionului).

Curbează genele

Genele pleoapei mobile joacă un rol important în tabloul general al ochilor, mai ales dacă ai impresia că ai ochii prea mici. Înainte să aplici mascara, curbează-ţi întotdeauna genele cu un ondulator cu protecţie de cauciuc (ai putea chiar să-ţi faci un „permanent” pentru gene, dar numai la salon), vei vedea cum privirea se deschide instantaneu. Şi genele false ajută la mărirea ochilor, cu condiţia să nu fie prea dese şi prea lungi, şi prin urmare prea grele pentru pleoape, ascunzând de tot ochii.

Ridică sprâncenele

Sprâncenele corect pensate au un efect natural de „deschidere” a ochilor. Nu degeaba punctul lor de arcuire este conectat cu irisul ochiului! Odată pensate sprâncenele, efectul de lifting al arcadei poate fi creat cu ajutorul corectorului sau iluminatorului (mai deschise decât nuanţa pielii), aplicat cu o pensulă plată pe sub linia sprâncenelor. 

Joacă-te cu contrastul

Fooseşte culori închise, dar nu le aplica direct pe pleoapele mobile, ci doar în pliurile ochilor sau dincolo de acestea. Nu te feri de negru – foloseşte-l în colţurile externe şi pe marginea ploapelor de jos pentru a-ţi face un semi-smokey eyes. În combinaţie cu albul sau bejul folosit în colţurile interne şi pe conjunctivă, vei crea un contrast ce va da ochilor un aspect conturat.

Evită conturarea colţurilor interne cu tuş

Dacă vrei să foloseşti tuşul, porneşte cam de la un centimetru de colţuri interne către colţurile externe, nu contura niciodată ochii de jur împrejur, oricât de subţire ar fi linia trasată.

Foloseşte umbrele „false”

După ce ai aplicat toate trucurile de mai sus în zona ochilor, ai putea „plusa” folosind o pudră pentru contur (închisă şi mată) pentru a-ţi sculpta pomeţii. Aplic-o pe sub oasele pomeţilor, apoi foloseşte o pudră mată pentru a estompa şi netezi obrajii.

Ai grijă cum îţi coafezi părul

Uneori, ochii pot părea mai mici în contextul unei feţe cu formă rotundă. Pentru a ajuta ochii să pară mai mari, îngustează-ţi chipul adoptând o coafură în care părul să acopere extremităţile feţei, din dreptul sprâncenelor.

Ai reuşit să creezi iluzia unor ochi mai mari? Poate că machiajul o să-ţi ia ceva mai mult de-acum încolo, dar cu siguranţă va avea un impact incredibil asupra privitorilor!

 

 

 

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.