Machiajul ochilor cu pleoapa cazuta (forma descendenta)

Dacă şi tu ai impresia că te numeri printre nefericitele (şi la propriu şi la figurat) cu o moştenire genetică mai puţin avantajoasă, află că nu eşti singura femeie care are forma ochiului descendentă. Această caracteristică vine de cele mai multe ori „la pachet” cu pleoapa căzută, fapt care face machiajul ochilor o misiune dificilă. Nu dispera! Vedete precum Katie Holmes, Camilla Belle, Blake Lively, Uma Thruman, Maggie Gyllenhaal şi chiar şi Marilyn Monroe au această trăsătură în comun şi cu toate astea le regăsim în topurile celor mai frumoase femei din lume. Nu există nicio imperfecţiune care să nu poată fi mascată de o mână dibace şi de un machiaj rezistent!

Cum te machiezi dacă ai pleoapa căzută/forma ochilor descendentă

Ca în cazul oricărui machiaj, primul pas este de a-ţi acoperi imperfecţiunile tenului şi semnele oboselii cu un concealer de calitate. Dacă sari peste acest pas nu vei reuşi decât să accentuezi trăsăturile obosite şi triste ale ochilor, caz în care îţi recomandăm să nu mai foloseşti deloc machiaj.

Pasul 2 constă în aplicarea pudrei, care va ajuta atât fardul să se fixeze cât şi eyelinerul să nu „migreze” pe pleoapă şi să se întindă, cum probabil că are tendinţa să facă de obicei.

Pasul 3 constă în aplicarea fardului. În colţul interior al ochiului cât şi pe pleoape inferioară este indicat să foloseşti o culoare cât mai deschisă, iar în colţul exterior al ochiului o culoare închisă. Secretul este ca în colţul exterior să construieşti un unghi ascendent cu ajutorul fardului, care să înceapă cu câţiva milimetri mai sus de colţul ochiului.

Truc: ca să creezi iluzia perfectă de lifting a ochiului poţi să aplici fardul în mod normal şi apoi să ştergi surplusul din colţul exterior cu un şerveţel umed sau un disc demachiant, în linie dreaptă şi ascendentă. Aplică din nou puţină pudră în zona în care ai obţinut codiţele perfecte fără prea mare efort.

Pasul 4 este opţional, dar dacă înveţi să stăpâneşti pensula eye liner-ului vei avea doar de câştigat, aşadar îţi sugerăm să exersezi până când vei reuşi să realizezi machiajul cat eyes din prima. Ca şi în cazul fardului, codiţa trebuie să pornească în unghi ascendent cu câţiva milimetri mai sus de colţul exterior al ochiului. Nu uita apoi să trasezi o linie de eye liner şi de-a lungul liniei genelor.

Dacă ai ochii mai degrabă rotunzi începe linia tuşului de la jumătatea ochiului, caz în care poţi să accentuezi codiţa şi mai mult. În cazul în care ochii tăi sunt alungiţi poţi să începi linia cu eye liner-ul chiar din colţul intern al ochiului, iar codiţa trebuie să fie mai subţire.

Ultimul pas este aplicarea de mascara pe genele superioare, încercând să eviţi ultimele gene din colţul exterior, pentru că îţi va accentua forma descendentă a ochiului. O altă contraindicaţie în ceea ce priveşte machiajul ochilor cu formă descendentă şi pleoapa căzută este conturul pleoapei inferioare. Vei accentua în mod voit o trăsătură care te face să pari obosită şi tristă. Compar[ cele 2 fotografii ale actriţei Camilla Belle de mai sus şi vei vedea cu ochii tăi diferenţa despre care vorbeam.

Ca să vă ajutăm să înţelegeţi mai bine cum să creaţi machiajul cat eyes pentru ochii cu formă descendentă şi pleoapa căzută, am ataşat un scurt tutorial care vă arată cum se aplică eye liner-ul.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.