Machiajul cu degetele

 

 Vei obţine cel mai reuşit machiaj îndată ce vei parcurge micul nostru manual de makeup… manual!

Degetul mare sau … unealta pentru estompare. Opozabilul e cel mai nimerit pentru a înlătura fondul de ten din colţurile nasului, dar şi pentru a estompa, prin tapotare, fondul de ten pe linia bărbiei, tîmple şi linia scalpului. Totodată, este singurul „capabil” să facă echipă bună cu arătătorul, pentru a curăţa colţurile buzelor de excesul de fond de ten sau ruj.
 
Arătătorul, zis şi „ajutorul”. Dă randament maxim atunci cînd cînd este folosit pentru a ţine întinsă pleoapa superioară pentru aplicarea machiajului ochilor: fard, creion sau tuş, însă se descurcă grozav dacă vrei să creezi smoky eyes rapid. Împreună cu mijlociul şi inelarul, fac un trio inegalabil în aplicarea uniformă a fondului de ten.
 
Mijlociul, alias.. Meşterul. Foloseşte-l pentru a aplica fondul de ten în jurul ochilor, pentru a ascunde cearcănele cu un corector, dar şi pentru a întinde fardul umed ori blush-ul cremă. Cu puţin antrenament, îl poţi folosi şi pentru a aplica pudra pentru contur – o pudră mată, mai închisă la culoare, destinată „sculptării” pomeţilor sau maxilarelor. Nu în ultimul rînd, dacă ai aplicat prea multă mascara pe ploapa superioară sau genele s-au unit, poţi colecta excesul presînd geana peste degetul mijlociu.
 
Inelarul, cunoscut drept Strategul. Dintre toţi cei cinci fraţi, purtătorul pietrei preţioase este şi cel mai delicat din familie, exercitând forţa optimă pentru a aplica prin presare uşoară, repetată, crema destinată conturului ochilor. După aplicarea pudrei iluminatoare sau bronzante, poţi folosi inelarul pentru a crea un finisaj mult mai radios, frecînd uşor, circular, pomeţii.
 
Degetul mic, bun pe post de „stick”. Grosimea sa îl califică pentru aplicarea oricărui produs destinat acoperirii buzelor, fie el ruj, balsam de buze, sau gloss. Doar la contur nu se pricepe, deci va trebui să-l ajuţi cu o pensulă subţire sau cu creionul contur pentru buze.
 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.