Machiajul anti-canicula

Iată cum să îţi compui un machiaj anti caniculă -care nu se scurge niciodată!

1. Baza de machiaj

Poate că în celelalte sezoane te bizuiai pe crema de îngrijire pentru a asigura baza machiajului, dar pe timpul verii nu va face faţă. Procură-ţi o bază matifiantă, care să faciliteze aderarea şi rezistenţa fondului de ten peste zi.

2. Fondul de ten cu silicon

Formulele pe bază de ulei nu sunt potrivite pentru vară. Alege mai degrabă un fond de ten pe bază de silicon sau un BB-cream oil-free, în funcţie de gradul de acoperire dorit.

3. Farduri cremă

Orice fard, de pleoape sau de obraz, sub formă de pudră, se va aduna în pliurile ochilor, riduri, pori etc. Alege formule pe bază de cremă, a căror rezistenţă va fi optimizată şi prin aplicarea, în prealabil, unei baze de machiaj.

4. Pudră translucidă

Strălucirea necontrolată a feţei este o consecinţă a producţiei de sebum în exces, stimulată suplimentar de temperaturile mari la care ne expunem. Foloseşte şerveţele matifiante peste zi şi ţine la îndemînă o pudră translucidă pentru retuşurile de peste zi.

5. Mascara şi contur waterproof

Creionul şi mascara riscă să se întindă în jurul ochilor din cauza transpiraţiei; optează pentru tuş, creioane şi mascara rezistente la apă, însă cumpără-ţi neapărat un demachiant special pentru îndepărtarea produselor waterproof, ca să nu îţi agresezi ochii.

6. Renunţă la gloss

Optează pentru texturi mate în machiajul buzelor – sunt mult mai rezistente la cădură şi au un aspect mult mai plăcut decît cele lucioase, în contextul transpiraţiei excesive.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.