Trucuri și sfaturi pentru ca machiajul să reziste toată ziua

Machiajul tău „dispare” de pe față până la prânz? Află care sunt greșelile pe care le faci în aplicarea sa și ce produse ar trebui să folosești.

Orice femeie care se fardează își dorește un machiaj rezistent, dar există situații când acesta refuză să arate impecabil toată ziua.

Ce să faci pentru a avea un machiaj rezistent

Așteaptă 5-10 minute între aplicarea cremei de față și cea a fondului de ten. Permite-i cremei să intre complet în piele înainte de a aplica și fondul de ten.

Citește și: Investește inteligent în tenul tău! 

Folosește produse potrivite tipului tău de ten. Produsele de îngrijire și cele de machiaj nu se aleg doar după preț sau brand, ci și după tipul tău de ten.

Folosește un primer. Un primer de calitate poate face minuni! Acesta are proprietăți matifiante, va face aplicarea produselor mai ușoară, iar machiajul tău va fi mai rezistent.

Folosește un setting spray. Acest produs este asemănător cu primer-ul, doar că se aplică la finalul machiajului.

Folosește o pudră de calitate. Pentru ca machiajul să arate bine cât mai mult timp, nu sări peste aplicarea pudrei. Aceasta se aplică cu o pensulă specială, prin tamponare ușoară.

Citește și: Totul despre loțiunea tonică. Ce este și cum ne ajută? 

Nu îți mai atinge fața! Căldura mâinii tale + frecarea pielii = machiaj care „dispare” de pe față. În plus, îți vei umple tenul de bacterii.

Folosește un șervețel pentru a curăța tenul de excesul de sebum. Femeile care au tenul gras obișnuiesc să își refacă machiajul în timpul zilei, dar nu e deloc ok să faci asta. Mai bine tamponează-ți fața cu un șervețel curat, pentru a îndepărta excesul de sebum.

Tu ce faci pentru ca machiajul să reziste toată ziua?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.