Machiaj perfect în (maxim) 2 minute

Știi foarte bine că graba strică treaba, mai ales când este vorba de look-ul tău, însă lipsa timpului nu-i o scuză pentru a ieși din casă cum te-ai dat jos din pat. Iată cât timp îți este necesar pentru a-ți compune un machiaj „elaborat”. Cronometrezi? Proba de machiaj-viteză e ca și câștigată.

0:00:00

+ 15 secunde. Împroșcă-ți fața cu multă apă rece sau încearcă să o ții cufundată în apă sloi timp de zece secunde. O altă variantă ar fi să ții pe față un prosop moale înmuiat în apă cu gheață. Porii „relaxați” peste noapte se vor închide (deci produsele aplicate ulterior nu vor inunda porii) iar microcirculația astfel stimulată va face chipul luminos.

+ 10 secunde. Înmoaie o dischetă demachiantă în loțiune tonică fără alcool (ideală ar fi o formulă hidratantă) și șterge-ți fața, apoi așteaptă să se evapore.

+ 20 de secunde. Pune fond de ten cât pentru o utilizare pe dosul palmei, plus o picătură de ulei facial, apoi întinde uniform pe toată fața (mai puțin pe pleoapele mobile) – poți folosi o pensulă specială, pentru ca apoi să estompezi cu un burețel. Va rezulta un finisaj sănătos, radios și confortabil pentru pielea ta.

+ 15 secunde. Folosește un creion cu vârf moale și capăt cu burete pentru a-ți contura fidel și rapid pleoapa mobilă, pentru ca apoi să estompezi cu partea gumată.

+ 10 secunde. Folosește un ruj nu foarte intens colorat pentru a-ți îmbujora subtil obrajii (aplică pe vârful pomeților și masează delicat cu degetul mijlociu) și pentru a-ți sublinia discret buzele.

+ 10 secunde. Acum intră în scenă mascara – folosește una pentru definire/curbare; obiectivul este să separe genele și să le ridice, dând amploare privirii. Un truc simpatic este acela prin care, după aplicarea formulei, să ții degetele arătătoare sub genele superioare până ce mascara se usucă, obținând astfel un o curbare similară celei rezultate în urma folosirii ondulatorului de gene.

+ 10 Secunde. Folosește o pudră translucidă pentru a finisa machiajul; nu o aplica cu o pensulă extrem de stufoasă – cu cât e mai groasă, cu atât va colecta mai multă pulbere, așternând pe față un strat prea gros.

Total…? Abia dacă te apropii de două minute (însumate, cele de mai sus durează 1,5 minute), dar nu-i musai să bați recordul. Însă rezultatul te va mulțumi cu siguranță, iar pe viitor vei câștiga timp prețios economisind cu machiajul zilnic.

CITEȘTE ȘI: Alte trucuri pentru un machiaj rapid

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise