Machiaj: look-ul… „semnătură”

Că e vorba de buzele lui Kendall Jenner, pomeții sculptați prin machiaj ai lui Kim sau sprâncenele contrastante cu părul blond, ale Ritei Ora, celebritățile își compun de cele mai multe ori look-uri „semnătură”. Te-ar ajuta și pe tine să adopți unul? 

machiaj semnatura
Foto: Instagram

Ce au în comun Lauren Conrad și Kim Kardashian West? Ambele și-au clădit statutul de brand prin ambiție, carismă și înca o strategie foarte subtilă: un look caracteristic. Și nu te gândi că este vorba doar de coafură și machiaj, vorbim de o strategie profesională de PR.1. Arată că ești de încredere

„Consecvența – chiar și în ceea ce privește înfățișarea – inspiră oamenilor încredere. Transmite un mesaj non-verbal că se poate conta pe tine”, spune Laurin Sydney, care consiliază personalități pentru aparițiile publice. „Dacă luni te duci la serviciu nemachiată iar a doua zi te prezinți cu pleoapele albastru-intens, se creează percepția că-ți irosești prea mult timp experiementând look-uri, în loc să te concentrezi asupra muncii”, adaugă expertul. Sydney admite faptul că este o gândire nedreaptă, nefondată, însă ”la lucru, percepția înseamnă realitate.”

2. Este o promovare vizuală

Păstrarea unei identități în înfățișare este și o dovadă de maturitate. „Tipele de 20 și ceva de ani care experiementează în căutarea identității pot părea adolescente care încearcă să-și dea seama ce și cum…”, spune Vivian Diller, psiholog specializate în problemele feminine. „Se presupune, atunci când ești adult, că te cunoști, că-ți știi atuurile, inclusiv fizice. Schimbând tot timpul ceva arată că ești nesigură pe tine.” Uită-te la Victoria Beckham: după ce s-a jucat de-a soția rebelă de fotbalist, bronzată și uleiată (când cu șuvițe, țepi sau extensii), acum se ține de tunsoarea „bob”marcă-înregistrată, în ton cu cariera sa controversată în modă.

 3. Îți dă un aer distins

Îndată ce vei înceta să oscilezi între tendințe, vei ieși în evidență – în sensul bun. „Un look amprentă este o cale pentru ca oamenii să-și amintească de tine”, spune Diller. Nu trebuie să fie ceva extravagant – Jennifer Aniston a făcut din look-ul său natura o „pecete” pentru zeci de ani – trebuie doar să descoperi ceva ce te avantajează și să fii consecventă. Dacă tu crezi că asta înseamnă să te plafonezi, nu te teme; un look semnătură poate oferi diversitate. Dacă ești genul care folosește rujuri intense, încearcă nuanțe diferite. Sau dacă a părul tuns drept, poartă-l fie lins, fie wet-style. „Fii creativă în limitele stilului tău marcă înregistrată”, spune Sidney.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.