Machiaj de vară… invizibil

Simți și tu nevoia să ieși din casă cu tenul… gol? Nu toate pe permitem, însă, acest „lux”, din cauza micilor imperfecțiuni care ne umbresc pielea. Iată cum poți obține un machiaj de vară light & sexy.

 

1 UNIFORMIZEAZĂ TENUL. Uită de fondul de ten și folosește o cremă BB sau CC (aplicată peste o cremă hidratantă cu SPF). Aceasta va uniformiza nuanța tenului, exceptând semnele particulare ale feței (cicatrici, alunițe sau pistrui), care vor rămâne la vedere. Aplic-o folosind o pensulă pentru fond de ten, pentru un finisaj neted.

2 ADAUGĂ O TUȘĂ RADIOASĂ PE PLEOAPE. Aplică o picătură de fard cremă în nuanța bronzului pe pleoape, folosindu-ți inelarul și estompează-l bine. Astfel vei anula nuanțele întunecate (pleoapele pot avea uneori o nuanță vineție), iar în plus, textura cremoasă va imita luciul natural al pleoapelor.

3 FĂ-ȚII OCHII SĂ PARĂ MAI MARI. Ondulează-ți genele, apoi aplică o mascara neagră pentru definire, doar pe genele superioare. Rezumă-te la câteva aplicări, nu exagera. Conturează-ți discret sprâncenele și perie-le în sens ascendent, apoi folosește o pensulă plată cu corector pentru a le contura de jur împrejur. Pentru un efect de lifting al arcadei, aplică puțin iluminator pe sub arcuirea sprâncenelor.

4 ADAUGĂ „SĂNĂTATE” ÎN OBRAJI. Aplică un blush lichid în nuanțe naturale (peach, pink) pe pomeți și tapoteză cu degetul mijlociu până se estompează și fuzionează cu baza. Evită pudra (deci renunță și la fardul bronzant), deoarece oferă un indiciu clar că porți machiaj.

5 HIDRATEAZĂ-ȚI BUZELE. Alege  un balsam transparent pentru a da volum și pentru a-ți hidrata buzele, dar uită de gloss – este pur și simplu mult prea strălucitor pentru un machiaj de vară, nu pare natural.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.