Machiaj de seară: Modele, tendințe, tutorial și produse necesare

By  | 

Machiajul de seară este pretențios și sofisticat, mai permisiv decât machiajul de zi, dar tot trebuie realizat după câteva reguli esențiale de beauty, astfel încât efectul să fie unul glam.

De ce ai nevoie pentru un machiaj de seară făcut acasă:

Poți încerca diferite variante ale machiajului de seară și acasă, dar pentru un rezultat cât mai plăcut și de lungă durată, ai nevoie de produse de make-up cât mai bune. Produsele esențiale pentru un machiaj de seară reușit sunt:

Primer – machiajul de seară trebuie să fie cât mai rezistent, de aceea primerul este primul produs care se aplică ca bază de machiaj. Acesta trebuie să fie într-o nuanță cat mai apropiată fondului de ten;

Fond de ten – este recomandat un fond de ten cu acoperire medie, rezistent la transfer, cu textură mată;

Fard de pleoape – Fardul de pleoape se alege în funcție de culoarea vestimentației și nuanța părului. Cel mai frumos machiaj de seară poate fi realizat atât cu nuanțe sidefate, cât și cu texture mate;

Eyeliner – Conturul cu eyeliner va adauga un plus de mister privirii tale;

Mascara – Pentru un machiaj de efect al ochilor, cel mai potrivit produs este un rimel negru care să ofere volum genelor;

Creion/fard de sprâncene – Sprâncenele bine definite, care încadrează fața, se obțin prin conturarea lor cu un creion moale, într-o nuanță cât mai naturală;

Anticearcăn – Anticearcănul se poate folosi înaintea fondului de ten, sau după machiajul ochilor, deoarece corectează cearcănele dar și surplusul de fard căzut pe pleoapele inferioare;

Pudră pulbere – Pudra finisează machiajul feței, conferind un machiaj finisat, mat;

Blush – Fardul de obraz se aplică dinspre tâmple spre pomeți, până la jumatea obrazului;

Contur de buze și ruj – Creionul de contur trebuie să fie într-o nuanță cât mai apropiată de cea a rujului, altfel efectul va fi inestetic.

Pensule de machiaj – Produsele de make-up se aplică fiecare cu ajutorul unor pensule de machiaj profesionale, absolut necesar pentru un machiaj bine finisat.

Cât costă un machiaj de seară profesional:

 Dacă dorești să apelezi la ajutorul unui make-up artist profesionist, poți avea parte de o adevărată experiență de beauty și de un machiaj de seara spectaculos.

Machiajul de seară profesional, realizat de un specialist, îți poate evidenția cel mai bine trăsăturile. Principalele avantaje ale machiajului profesional sunt utilizarea produselor profesionale, special potrivite pentru tenul tău, astfel încât rezultatul final să fie de mare efect.

Costul unui astfel de make-up variază de la 50-150 de euro.

Factori care influențează machiajul de seară:


Ocazia
– chiar dacă este mai strident, machiajul de seară trebuie să fie adaptat ocaziei. De exmplu, un machiaj de nuntă trebuie să fie diferit de machiajul de party.
Anotimpul – vara, când temperaturile sunt foarte ridicate, este de preferat un machiaj de seara light, primavera se potrivesc machiajele în nuanțe pastelate, iar toamna sau iara putem opta pentru culori mai închise sau sidefate.

Îmbracamintea – nuanțele machiajului trebuie neapărat să fie potrivite cu îmbrăcămintea și accesoriile


Machiaj de seara smokey eyes: Tutorial pas cu pas


Smokey eyes este unul dintre cele mai populare tipuri de make-up. Iata cum se realizează pas cu pas acest tip de machiaj.

Pasul 1 – Se aplica fonul de ten;

Pasul 2- Aplică pe pleoape primer și o nuantă de fard nude pentru fixare;

Pasul 3 – În colțul exterior al pleoapei până spre jumătate, aplică fardul negru;

Pasul 4 -Aplică apoi în pliul pleoapei și pe toată suprafața un fard gri metalic deschis;

Pasul 5 – Pe arcadă și în colțul intern al ochiului aplică un fard nude, deschis pentru a da un plus de strălucire privirii;

Pasul 6 – Finisează machiajul smokey cu un eyeliner negru, mascara pentru volum și sprâncene bine definite.

Pasul 7 – Sub pleoape aplică corector și pudră pulbere, pentru a corecta surplusul de fard închis.

Modele de machiaj de seară în tendințe

Sursă foto – 123rf.comComments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *