Ce-și doresc femeile… în machiaj

Când vine vorba de machiaj, fiecare dintre noi are o dorință neîmplinită… încă!

Chiar dacă rezultatul final reușește să te satisfacă într-o oarecare măsură, există câteva lucruri la care râvnești în secret de fiecare dată când te machiezi. Fie că e vorba de un ten altfel decât este sau de faptul că uneori tânjești să porți culori neconvenționale în machiaj, totul se poate rezolva.

ÎȚI DOREȘTI… Ten de porțelan

Fie că preferi un machiaj nude (sigur că se poartă încă!) sau ceva ieșit din comun, un lucru e clar: tenul trebuie să fie impecabil, chiar dacă e nevoie să lucrezi un pic la asta. În afară de un ritual de îngrijire adecvat tipului tău de ten, cu produsele potrivite, poți miza pe o bază uniformizantă (aceasta netezește pielea, umplând ridurile și liniile fine, uniformizând și nuanța pielii, astfel încât misiunea fondului de ten să fie și mai ușoară) și un iluminator lichid pentru a-l pune într-o lumină bună. Diferența va fi mai mult decât evidentă. Dacă vrei un rezulatat aproape de perfecțiune, alege o formulă profesională.

ÎȚI DOREȘTI… Culori nebunești

Cele mai saturate culori, purtate ca atare sau în contraste fabuloase, împodobesc pleoapele în fiecare sezon, nu doar vara, și nu doar pe podiumurile marilor case de modă. Ceea ce ne bucură enorm în ultima perioadă este faptul că makeup artiștii au renunțat să mai aplice fardul cu precizie, optând pentru un stil liber. Dacă problema îndemânării este rezolvată, mai rămâne aspectul legat de culori, altele decât pastelurile sau nuanțele neutre pe care oricine le poartă.

Alege-ți nuanțele de fard în funcție de culoarea ochilor și tonul pielii. Pentru culori ultra-saturate, achiziționează-ți suplimentar și o bază pentru fardul de pleoape, care va preveni accidentele (întinderea sau estomparea culorii). De asemenea, optează pentru texturi mat, mult mai spectaculoase atunci când porți culori electrizante.

ÎȚI DOREȘTI… Texturi fabuloase

Pasteluri mate, culori aprinse cu efect de glitter, luciu de cristal, texturi metalice tri-dimensionale, neon și aplicații din perle sau cristale orbitoare pe față și în păr… avem o groază de opțiuni pentru a ne exprima personalitatea, mai ales în ultima perioadă, când ochii au rămas singura zonă de etalat. Și o poți face dace respecți o singură regulă: dacă alegi să-ți evidențiezi ochii într-un mod aparte, trebuie să te rezumi doar la această zonă, evitând rujurile de impact (ceea ce nu e greu, în ultima vreme, purtând masca de protecție) și accesoriile voluminoase ori opulente.

ÎȚI DOREȘTI… Manichiură spectaculoasă

Mâinile pot spune multe despre tine, cu manichiuri îndrăznețe, viu colorate sau strălucitoare din cale-afară. Pentru gusturile mai conservatoare, designerii propun în fiecare sezon reinterpretarea manichiurii french. Însă multe dintre ideile pe care le ai sau modelele care te inspiră nu sunt ușor de realizat acasă, fără ajutorul unei specialiste sau fără instrumentele necesare. Rămâne varianta patch-urilor, tatuajelor și ștampilelor pentru unghii, iar ofertele (online) sunt impresionante ca varietate și… preț.

ÎȚI DOREȘTI… Smokey Eyes

Fiecare vizită pe Insta îți scoate în cale cel puțin o reinterpretate a misteriosului machiaj fumuriu: contur negru mat, maro, bleumarin sau verde, negru cu texturi lucioase, sclipitoare, dar și pasteluri (gri, bleu, roz, lila) ori culori aprinse. Și aici, regula de bază este alegerea nuanțelor potrivite culorii ochilor. Cât despre tehnică, nu e chiar atât de complicat: mai întâi conturează-ți ochii de jur împrejur cu un creion, apoi folosește o pensulă pentru a întinde culoarea. Aplică și un strat fin de fard, apoi folosește puțină pudră translucidă pentru a-i da un efect difuz.

ÎȚI DOREȘTI… Sprâncene ideale

Ajunge cu sprâncenele „decupate” ori mult prea pensate, pe carele vezi în close up-urile de pe Instagram. Sprâncenele ideale trebuie să pară cât mai naturale (și din păcate, nu toate cosmeticienele care asigură acest serviciu țin cont de această regulă), iar orice se îndepărtează îți afectează negativ chipul. Tîne cont de proporțiile ideale ale sprâncenelor – judecând după reperele faciale de bază, respectiv nările, irisul și colțul extern al ochilor, atunci când te pensezi și stilizează-le cât mai natural, periindu-le în sens ascendent. De asemenea, pentru sprâncene perfecte, poți opta pentru laminare, o tehnică non-invazivă de fixare și conturare.

ÎȚI DOREȘTI…  Sculpturi în pomeți

Pudra/stick-ul de contouring și fardul bronzant zac pe fundul trusei de machiaj? E timpul să le folosești pentru a-ți îndeplini dorința. Joacă-te cu volumele feței exact așa cum face soarele aplicând – după ce întinzi fondul de ten – produsul de conturare pe pomeți și tâmple, și foarte subtil pe frunte, puntea nasului și bărbie, apoi aplică pudră bronzantă pentru a estompa zonele conturate.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.