Lucruri banale care iti distrug pielea

Exfolierea şi hidratarea nu sunt de ajuns pentru a avea grijă de pielea ta. Există numeroase lucruri banale pe care poate şi tu le faci fără să îţi dai seama că îţi distrug acest organ important. Şi da, pielea este un organ al corpului, chiar cel mai mare şi greu.

Iată ce trebuie să eviţi pentru a avea o piele frumoasă:Prea mult clor

Clorul nu se găseşte doar în apa din piscină, ci şi în cea de a robinet. Astfel, după ce ai făcut duş, clorul se poate „lipi” de piele şi poate reacţiona cu produsele de curăţat sau cu loţiunile pe care le foloseşti. Pentru a elimina în mod eficient clorul, este recomandat să foloseşti un săpun care să cureţe foarte bine.

Să dormi fardată

Este foarte important să te demachiezi înainte să te culci, chiar dacă ai ajuns acasă dimineaţa, obosită după o seară din club. Chiar dacă efectele nu apar imediat, în timp vei regreta că nu ai pierdut câteva minute pentru a-ţi curăţa faţa. Când dormi fardată, se poate ajunge la diferite infecţii bacteriene şi poţi înfundaţi, ceea ce duce la acnee. De asemenea, machiajul ajunge şi pe pernă, iar de acolo înapoi pe pielea ta.

Cafeaua

Cafeina te poate ajuta să ai mai multă energie, dar îţi usucă pielea, iar ridurile vor deveni mai vizibile. Din acest motiv, este recomandat să bei multă apă după cafea.

Stoarcerea coşurilor

Nimănui nu îi plac coşurile, aşa că în momentul în care descoperim că ne-a apărut unul ne grăbim să îl stoarcem. Din păcate, când faci acest lucru introduci bacterii de pe mâini în piele, pentru că un coş stors este o rană deschisă. Aceste bacterii pot infecta pielea, iar uneori poţi rămâne şi cu un semn.

Nu mănânci ce trebuie

Nu trebuie să avem grijă ce mâncăm doar pentru a avea un corp frumos şi suplu – este important să ne gândim şi la piele. Încearcă să incluzi în alimentaţia ta mai multe alimente care conţin vitaminele C, B3, E şi A.

Duşurile lungi şi fierbinţi

Un duş lung şi fierbinte te poate relaxa, dar nu face bine pielii tale. Apa prea caldă îndepărtează stratul exterior al epidermei, ceea ce duce la piele uscată. Încearcă să nu stai prea mult în duş, în special dacă observi că pielea ta începe să se înroşească.

Vorbeşti prea mult la telefon

Telefonul este plin de bacterii, deci nu este recomandat să îl ţii lipit de faţă prea mult timp. Încearcă să îl cureţi cât de des poţi cu nişte serveţele antibacteriene.

Nu dormi suficient

Este important să dormim în jur de opt ore pe zi nu numai pentru a fi odihnite, ci şi pentru a avea o piele sănătoasă. Dacă nu dormi suficient, pielea ta poate arăta obosită, iar porii se pot înfunda.

Te epilezi prea des

Încearcă să eviţi să te epilezi când vezi şi cel mai mic fir de păr, pentru că nu este sănătos pentru pielea ta. Este recomandat să laşi cel puţin 3 săptămâni să treacă între două epilări, pentru ca pielea ta să se regenereze, în special în zonele sensibile.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.