Lectii importante de frumusete

Amâni exfolierea.

Mare scofală! Ei bine, chiar contează: celulele moarte şi excesul de grăsime se pot acumula în pori (care se măresc sub influenţa razelor solare), iar de aici rezultă un ten lipsit de luciu (în cel mai bun caz) sau chiar o acnee urîtă. Iar asta înseamnă şi mai mult timp afectat îngrijirii – de fapt, reparării daunelor -, plus ceva bani pentru produse specifice, ca să nu mai vorbim de faptul că-ţi vei dori să nu trebuiască să dai ochii cu lumea.

Cît despre neglijarea exfolierii corporale… cu siguranţă îţi va lua mai multă vreme la primăvară, cînd vei dori să-ţi dezveleşti picioarele, să scoţi în lume o piele strălucitoare şi fermă.

Încerci să recuperezi tratamentele amânate.

Ce-i mult strică pielea; curăţarea excesivă a acesteia atrage după sine sensibilizarea ei, deoarece are nevoie de protecţia straturilor multiple. Asigură-te că foloseşti produsul potrivit tipului tău de ten şi nu încerca să recuperezi “lecţiile” pierdute frecînd pielea pînă la înroşire (e normal să simţi o usturime uşoară maxim 15 minute după tratament, în funcţie de duritatea produsului). Aplică imediat un produs/serum care să regenereze pielea.

Nu copia de la alţii!

Trasul cu ochiul la vecini nu funcţionează nici la capitolul frumuseţe. Adică… poţi copia look-ul răpitoarei tale prietene sau încerca produsul despre care ea spune că i-a redat puritatea tenului sau supleţea trupului, dar nu-ţi garantăm că vei lua o notă la fel de bună ca ea. Apoi, crema ei de faţă este probabil adecvată tipului ei de ten sau problemelor cu care se confruntă, ceea ce n-o califică pentru a fi folosită de oricine. Ia în seamă sfaturi avizate, de la persoane autorizate : farmacista, consultantul din magazin, cosmeticiana sau, – dacă problemele sunt mai serioase -, medicul dermatolog.

Excepţiile de la regulă bunt benefice.

Cremele hidratante nu sunt responsabile doar de hrănirea pielii : ele au şi rol de blocare a secreţiilor pielii, ceea ce poate duce la apariţia de coşuri sub piele. Din cînd în cînd, poţi sări peste hidratarea de noapte, pentru a permite pielii să respire pentru cîteva ore.
 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.