Lapte si miere pentru tenul tau

„Cosmetice” de avarie

Ţi s-a terminat demachiantul? Un fleac… câtă vreme ai în casă lapte intergral! Acidul lactic va dizolva celulele moarte, lăsându-ţi pielea curată, hidratată, suplă şi luminoasă. După ce îţi ştergi faţa cu două-trei dischete demachiante îmbibate în lapte, clăteşte-te cu apă rece.

Şi mierea îţi poate fi de folos în situaţii de „criză”,dacă iţi simţi pielea usată sau te confrunţi cu o iritaţie uşoară. Aplic-o pe toată faţa cu o pensulă plată, ca pe o mască, apoi foloseşte câteva dischete de bumbac înmuiate în apă călduţă pentru a îndepărtat stratul dulce. Încă ceva: ar fi bine să îţi procuri miere dintr-o sursă verificabilă, dat fiind că unele produse vândute drept „naturale” conţineau sirop de zahăr într-un procent masiv.

Masca de strălucire

Adaugă un albuş , două linguri de lapte şi o linguriţă de miere; rezulta o super mască pentru strălucirea feţei. Întinde-o uniform pe faţă, folosindu-ţi buricele degetelor sau o pensulă şi aşteaptă 15 minute înainte de a te clăti cu apă (din ce în ce mai rece).

De gustibus…

Combinaţie între lapte şi miere poate constitui o bază bogată pentru diverse măşti faciale; poţi adăuga avocado sau banană pentru super-hidratare, căpşună pentru tonifiere, castravete pentru a combate acneea sau fulgi de ovăz, un remediu excelent pentru pielea iritată.

 

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.