La ce sa te astepti de la epilatul inghinal total

E prima dată când te duci la salon pentru un epilat inghinal total (aka brazilian wax) și nu știi la ce să te aștepți? Îți dăm noi toate detaliile!

Multe femei evită să mearg la salon pentru a scăpa de părul nedorit din „zona aceea”, fie de rușine, fie de frica durerii. Procesul nu este atât de groaznic, totuși, după cum vei afla imediat.Epilatul inghinal: probleme și soluții

Înainte de a ajunge la salon, e recomandat să folosești un exfoliant (cu o zi-două înainte), iar înainte să pleci de acasă să faci un duș pentru ca pielea să fie perfect curată. Firul de păr ar trebui să aibă în jur de 5-8 mm, pentru a ceara să îl prindă cât mai bine. Dacă nu ești sigură că firul este destul de lung, mai bine amână ședința cu câteva zile. În cazul în care fix acum ți-a început menstruația, poți folosi un tampon intern sau poți amâna ședința.

După ce ai intrat în salon, vei fi condusă într-o cameră unde te vei așeza pe un pat înalt. Nu îți face griji, ușa se închide cu cheia, deci nu va intra nimeni peste tine. Va trebui, bineînțeles, să te dezbraci (doar în partea de jos, nu complet), dar lasă rușinea acasă și adu-ți aminte că fetele care lucrează acolo au văzut zeci de femei goale și nu le va impresiona nimic.

Pericolele epilării inghinale

Cosmeticiana va aplica apoi ceara pe piele, dar nu îți face griji, nu este chiar fierbinte – sentimentul este chiar plăcut, de fapt. Acum urmează partea neplăcută: îndepărtarea sa o dată cu firele de păr. Dacă doare? Ei bine, da, este normal să „piște” puțin, dar vei lucra cu o profesionistă care se va mișca foarte repede, deci durerea va fi (mai mult sau mai puțin) intensă, dar de scurtă durată. Vor urma apoi alte aplicări de ceară și alte îndepărtări, dar în câteva minute totul s-a terminat. La final, cosmeticiana va folosi cremă hidratantă, de obicei pe bază de aloe vera, pentru a preveni iritațiile.

Prima dată când m-am epilat la salon am întrebat-o pe cosmeticiană dacă vreo clientă de-a ei s-a ridicat vreodată de pe masă pentru că nu mai suporta durerea, dacă a țipat, dacă a suferit înfiorător… bineînțeles, răspunsul a fost negativ și am văzut apoi pe pielea mea că nu este chiar atât de groaznic. Iar rezultatul final este grozav! Te vei bucura de o piele fină și catifelată pe care cu greu o poți obține singură sau folosind alte metode de epilare.

Cum poți calma iritațiile după epilare?

După ce procesul s-a terminat, poți pleca liniștită acasă. Ai grijă să porți lenjerie intimă din bumbac, nu foarte strâmtă, și încearcă să porți o fustă sau pantaloni mai lărguți, pentru a evita să te iriți în această zonă delicată. Evită dușurile fierbinți cel puțin 2 ore, înotul în piscină cu apă clorurată și expunerea la soare pentru 24 de ore.

Nu în ultimul rând, pentru a ne descreți puțin frunțile, uite la ce se gândesc femeile atunci când sunt epilate „acolo jos”:

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise