Jurnalul pielii albe ca laptele

Când bronzul este obiectivul suprem de frumusețe estivală, cum să te afișezi tu, față palidă?

„Bronzează-te și tu un piiic!”, strigă o voce groasă, bărbătească, de la una dintre sutele de oameni lâncezind pe plaja Jersey. În timp ce mergeam pe nisipul fierbinte într-un costum de baie negru, apelul idiotului a continuat, pierzându-se în depărtare. Eram jenată, sigur, dar vedeam umorul. Printre toate fetele bronzate, mirosind a nucă de cocos, probabil că arătam ca o Barbie Goth. Pur și simplu nu mă potriveam pe plajă.

Cu părul meu roșu închis și pielea albă, ciudată, mă prăjesc la soare în 10 minute fix. În timpul prânzurilor în aer liber, aplic SPF pe spatele brațelor înainte ca băuturile să sosească. Mamele celorlalți s-au arătat mereu mai îngrijorate de pielea mea decât de aceea a copiilor lor.

De aceea nu mă pot abține să mă minunez de fetele care arată natural într-un cadru de vară, genul pe care obișnuiam să-l idolatrizez uitându-mă la MTV. Cu fiecare oră la soare, par să devină și mai hot, și la propriu și la figurat. Un bronz le transformă în zeițe sexuale cărora chiar le seamănă mult, doar că sunt mai subțiri, mai fericite și mult mai încrezătoare. Parcă toate ar fi înrudite cu Gisele. Trebuia să știu cum este.

Foto: Julia Mayorova. Styling: Polina Shabelnikova. Machiaj și coafură: Vana Kovalchuk. Model: Jessika Morrow | wilhelmina.

Din moment ce nu mă pot bronza natural fără să mă ard, ani de zile am căutat metode alternative. Paturile de bronzat erau excluse. Razele lor UV sunt la fel de periculoase ca adevăratul soare – uneori chiar mai puternice.

Autobronzantele au fost următorul pas evident, dar pur și simplu nu am reușit niciodată să mă deprind cu aplicarea. Mereu am ajuns să arăt ca și cum m-am pătat cu cafea sau de parcă purtam colanți portocalii. Lăsând tehnica la o parte, multe formule m-au făcut să miros a ziar vechi și ud timp de câteva zile bune.

Când a apărut o nuntă într-o super-destinație — și am vrut și eu să par bronzată — știam destule pentru a acționa profesionist. După un bronz gradual cu spray, am sărit direct într-un avion pentru un zbor de șase ore chiar de la salon, ca să cobor din avion arătând ca o pungă de hârtie mototolită. (Hainele mele se adunaseră pe scaun, iar pigmentul s-a dezvoltat inegal.) În acel moment, am terminat.

Citește și: Jurnalul secret al unui hairstylist de vedete

Adevărul este că sunt genul mai mult de interior. Sunt complet în elementul meu când mă aflu înăuntru, în bătaia aerului condiționat, cu o gustare crocantă și o carte bună. Încercarea de a utiliza autobronzantul mergea la fel de bine ca atunci când mă chinuiam să merg pe niște Choo cu tocuri de cinci inci – jenant de privit.

Acum face ceea ce mama mi-a spus încă de la început – mă împac cu tonul palid al pielii mele. Este chiar mai ușor zilele astea, deoarece statul la soare a devenit un subiect tabu. Baia de soare este oribilă pentru sănătatea ta și îmbătrânește pielea ca pe o poșetă din piele.
„Mama a spus mereu că soarele este sinuciderea frumuseții”, spune celebrul makeup artist Charlotte Tilbury, și ea o roșcată naturală. Tilbury nu încearcă să reproducă aspectul de zeiță a bronzului pe care îl creează pentru celebrități precum KateMoss și J.Lo. „Îmi arăt pielea palidă”, spune ea, adăugând „bronzer pentru a evidenția sau contura.”

Inspirată de Tilbury, am adunat de atunci un arsenal de autobronzante graduale, pulberi aurii și loțiuni strălucitoare, care sunt mai subtile decât auto-bronzantele tradiționale și arată super-glam. De asemenea, iau aminte la alte doamne frumoase precum Gwen Stefani și Emma Stone. Ele nu stau la soare în sezon, ci se folosesc de culorile fierbinți ale coralului și buzele roz flamingo pentru a-și pune în valoare tenul de porțelan.

Îndată ce am încetat să încerc să fiu iepuraș de plajă – și am început să mă împac cu cine sunt cu adevărat — s-a întâmplat un lucru ciudat. M-am simțit mai sexy. Chiar la timp pentru a mă bucura de vara mea.

Glow Game

Oferă-i pielii tale ocazia să radieze cu aceste produse preferate de beauty-editorii Cosmo:

Perfecțiunea întruchipată

E ca și cum ai purta soarele în poșetă, cu acestă pudră ce mimează perfect mângâierea soarelui.

★Douglas Big Bronzer Infinite Sun Edition Powder★ 93 lei

SUNKISSED

Tu decizi cât de îmbujorată vrei să fii, aplicând un pic de blush cremă pe culmile obrajilor.

★Dermacol Lip and Cheek Balm★ 17 lei

Bronz ideal

Alege întotdeauna cele mai performante formule pentru a-ți nuanța gradat pielea. Cum ar fi aceasta…

La Mer Soleil de La Mer The Face & Body Gradual Tan Lotion400 lei

Iluzii reale

Folosește un bronzer mat, sub formă de baton, pentru a sublina zonele la vedere.

★Milk Makeup Matte Bronzer Stick★ 121 lei

Material original realizat de Jessica Matlin
Traducere și adaptare: Ana-Maria Prunariu
Foto: Getty Images.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.