Îți cade părul? Iată ce trebuie să faci cât mai repede!

Indiferent de vârstă sau sex, căderea părului este o reacție neplăcută a corpului, care nu afectează doar aspectul fizic al persoanei care se confruntă cu ea, ci și partea psihologică a acesteia. Motivele pentru care te poți confrunta cu o podoabă capilară rară sau lipsa totală a acesteia sunt multe, la fel ca și frustrările pe care căderea părului le poate crea. Dacă observi că firele de păr nu mai sunt la fel de sănătoase ca odinioară, ba mai mult, numărul celor care cad începe să crească, e timpul să faci câteva schimbări în ceea ce privește rutina ta, pentru a te putea bucura din nou de un păr bogat și plin de vitalitate. Iată ce trebuie să faci!

Schimbă produsele cosmetice

Pe rafturile magazinelor regăsim foarte multe produse cosmetice în ambalaje atractive, care însă sunt pline de chimicale dăunătoare pe termen lung pentru păr și scalp. Unele efecte sunt imediate (apariția iritațiilor, eczemelor, căderea părului), iar altele apar în timp. Având în vedere pielea subțire, puternic vascularizată a scalpului, ceea ce permite pătrunderea unor substanțe din produsele pentru păr în sânge, este esențial nu doar să alegi șampoanele bio, (și, în general, produse de păr bio), ci șampoane bio care au formule pure fără sulfați (SLS, SLES, sodium coco sulfate), cocamide DEA, cocamidopropyl betaine, conservanți chimici sau derivate din petrol, plastic și silicon.Un șampon cu adevărat de calitate folosește doar ingrediente naturale (procentul de ingrediente organice certificate să fie cât mai mare), care vor curăța delicat părul și scalpul. Părul tău va arăta mai bine și va fi mai sănătos, iar rezultatele schimbării vor fi vizibile pe termen lung. Identificarea unui șampon bio cu adevărat bun nu este chiar simplă, de aceea citirea cu atenție a listelor de ingrediente este esențială.

După ce a fost obișnuit o lungă perioadă de timp doar cu șampoane din comerț, părul tău îți va mulțumi, negreșit, pentru grija pe care i-o oferi, curățându-l cu produse care îl hidratează și protejează de factorii externi, recăpătându-și strălucirea de altădată.

Lucrează la dietă

Orice problemă de sănătate sau reacție neplăcută a corpului vine din interior. Iar frumusețea și vitalitatea se crează din farfurie. Dacă ai decis să nu mai consumi carne, iar ultimele analize la sânge ți-au confirmat faptul că ai anemie, cel mai probabil organismul tău se confruntă cu o lipsă de fier, care este esențial pentru sănătatea părului și rezistența acestuia. Așa că e momentul să acorzi mai multă atenție dietei tale și să introduci în alimentația zilnică produse cu un aport mare de fier, cum ar fi spanacul, varza sau tofu, care pe lângă acest nutrient, mai au biotină și zinc, esențiale în procesul de creștere a părului.

Citeşte şi: Dieta Dukan Expres: slăbeşte în 7 zile

Evită stresul

Cu toții trăim într-o perioadă în care stresul face victime, dar poți lucra și la acest capitol. E important să îți prioritizezi activitățile și să le excluzi din program pe cele care îți dăunează sau măcar să conștientizezi faptul că nu ar trebui să depui atât de multă energie în direcția lor. O altă metodă este aceea de a-ți oferi o „premiere” pentru cele mai importante activități pe care le realizezi, adică să îți recompensezi efortul depus.

Mergi cât de des poți la plimbare, ieși la o întâlnire cu cineva drag sau rezervă-ți o zi pe lună pentru a merge la un spa. Nu uita, însă, de programul de somn, care este cel mai important, atunci când vine vorba de reducerea nivelului de stres.

Acordă-ți un masaj capilar

În fiecare săptămână, fă-ți puțin timp și bucură-te de un masaj capilar făcut de un profesionist sau de cineva apropiat ție. Cu un strop de ulei de argan sau de cocos, apasă ușor cu buricele degetelor în mișcări circulare până când simți că substanța a intrat complet în scalp. Apoi spală părul cu produse bio și bucură-te de o porție zdravănă de somn.

Pierderea părului nu este deloc plăcută, așa că ia atitudine cât mai repede, până nu e prea târziu!

Sursă: Agentia Digital Workforce

Foto: pixabay.com

Citeşte şi: Cum poţi avea păr cu volum în 4 paşi

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.