Investește inteligent în tenul tău!

Un ritual bazat doar pe produse de lux te-ar duce la faliment, însă succesul se poate atinge și prin… compromis (parțial)!Află acum cum să-ți dozezi inteligent bugetul aferent îngrijirii pielii.

Unde să te zgârcești

Demachiante și scrub-uri. „Nu ai nevoie de ingrediente exclusiviste atunci când un produs stă pe pielea ta numai 30 de secunde”, spune Ranella Hirsch, dermatolog în Boston. Poți obține rezultate bune folosind produse delicate de curățare sau exfoliante cu micro-particule abrazive.

ÎNCEARCĂ: Gerovital Happiness Mască gomaj cu extract de caise, 9,9 lei, cu avocado, vitamina E și extract de caise (regenerator și hrănitor), ale cărei granule din sâmbure de caise curăța delicat pielea, sau un săpun delicat precum Dove Beauty Bar Sensitive skin, 3,01 lei/buc, delicat cu pielea și previne uscarea acesteia, grație formulei cu ¼ cremă hidratantă.
tenul

Protecție solară. Produsele de protecție solară dermato-cosmetice sunt perfect sigure pentru a fi folosite fără riscuri. Sigur, dacă ai o anumită preferință și costă mai mult, rămâi la ea, important e doar să folosești produsul cu regularitate.
ÎNCEARCĂ: Noreva Noresun 50 SPF UV Protect, 48 lei, este o cremă minerală, potrivită pentru piele intolerantă/sensibilă, fiind sigură chiar și pentru bebeluși (nu conține parfum sau parabeni).
tenul
Produse anti-acnee. Dacă au în compoziție acid salicilic, peroxid de benzoil sau sulfur, TREBUIE să funcționeze. În SUA „acestea sunt încadrate la medicamente fără prescripție medicală, iar eficiența lor este reglemen tată de Food and Drug Administration”, arată chimistul Ron Robinson. Caută deci ingredientele amintite pe etichetă.
ÎNCEARCĂ: Vichy Normaderm Hyaluspot, 62 lei, care elimină bacteriile în două ore și vindecă în totalitate coșurile, în numai 48 de ore.
3 Normaderm Hyaluspot packshot
Loțiunea tonică. Cele mai multe dintre ele (fie de lux ori de masă) conțin cam același lucru: apă sau alcool, spune Robinson. Acestea îndepărtează impuritățile mai degrabă decât să penetreze pielea”, adaugă acesta.
ÎNCEARCĂ: Douglas Beauty System Clean & neat toner, 49 lei
tenul

În ce să investești
Creme anti-aging pentru față și ochi. Nu te uita la bani când e vorba de produsele-tratament. Plăteși pentru ingrediente reparatoare, de calitate superioară. Multe dintre formulele mai puțin costisitoare se rezumă doar la hidratare. Investește mai mult și vei beneficia de efecte vizibile, grație ingredientelor active, ce pot trata efiecient probleme precum ridurile sau petele pigmentare. În plus, multe dintre acestea conțin exfolianți, permițând compușilor activi să ajungă la celulele proaspete și mult mai receptive.
ÎNCEARCĂ: Dior Capture Totale Le Serum yeux Soin redensifiant illuminateur ouverture regard 360°, oferă instant luminozitate, acționând asupra ridurilor, cearcănelor și pierderii fermității sau Chanel Le Lift Creme, 570 lei, ce „sculptează” relieful feței și uniformizează suprafața tenului.
tenul
Serum. Indiscutabil, acesta este domeniul în care chiar merită să-ți cheltuiești bugetul afectat tenului. Doldora de ingrediente active, o cantitate mică de serum face toți banii. Regula Doctorului Hirsch: „ai nevoie de serum cât să acoperi subțire fața”.
ÎNCEARCĂ: Biotherm Blue Therapy Accelerated serum, 308 lei, acționează într-un ritm mult mai alert asupra semnelor de maturizare a pielii.
tenul
Uleiuri faciale. Nu toate sunt la fel. „Cele de bună calitate tind să fie bogate în vitamine, antioxidanți și acizi grași”, spune Robinson (în plus, se obsorb optim în piele). Versiunile mai ieftine pot încărca porii și lăsa pe piele o senzație de peliculă grasă.
ÎNCEARCĂ: L’Occitane Huile de Jeunesse Divine, 395 lei, ulei ce cultivă „experiența” florilor nemuritoare, transpunându-le în ritualul de frumusețe.
tenul