Intretinerea produselor de machiaj

Dezamăgirile pricinuite de produsele de machiaj pot fi uneori o consecință a faptului că nu le acordăm grija cuvenită în timo. Află cum trebuie să te porți cu acestea pentru a avea o „relație” avantajoasă (pentru tine).

Fondul de ten
Era perfect când l-ai luat, dar deși pielea ta n-a suferit deloc modificări în ultima vreme (nu-i nici mai grasă, nici mai uscată ca de obicei), fondul de ten pare altul. Asta pentru că, din cauza schimbărilor de temperatură – poate l-ai avut în poșetă într-o zi caniculară, formula s-a separat sau s-a deshidratat ușor, modificându-și consistența. Teoretic, adăugarea unui strop de cremă hidratantă și agitarea puternică a flaconului ar trebui să rezolve problema. Dacă faza se repetă în câteva zile, este posibil ca fondul de ten să fi fost vechi și ținut prea mult în magazin, deci ar fi mai bine să-l schimbi.
Nu în ultimul rând, este important ca fondul de ten să fie mereu ferit de impurități/microbi, deci șterge frecvent gâtul flaconului (unde formula se adună și poate captura microbi) cu un șervețel îmbibat în alcool – ai grijă să nu introduci alcool în flacon – sau optează pentru un produs dotat cu atomizor.Fardurile compacte
Aici intră orice fel de produs compact, de la farduri de pleoape praf sau cremă, blush-uri, fonduri de ten și pudre. Pentru ca acestea să-și păstreze calitățile, este foarte important să fie ținute într-un mediu uscat și o temperatură moderată, deci nu în baie, mai ales dacă este o încăpere mică și obișnuiești să o aburești frecvent după duș.
Cât despre siguranța acestora, este important ca accesoriile folosite în aplicarea formulelor compacte să fie periodic igienizate, pentru că și acestea pot colecta, transfera sau provoca infecții (de exemplu, dacă ai un coș deschis pe care încerci să-l acoperi tapotând cu un burețel, poți contamina alți pori deschiși de pe față; totodată, dacă prietena ta a avut o infecție la ochi și folosiți același fard, riști să te molipsești).

Tuș, mascara și creion
La fel ca produsele pentru ochi despre care vorbeam mai sus, și tușul, mascara sau creioanele pot fi un mediu de transmitere a bacteriilor/infecțiilor la ochi, deci nu le împrumuta nimănui și curăță periodic periile aplicatoare cu alcool sau reascute vârful creionului frecvent. Nu în ultimul rând, nu uita că tușul și mascara nu pot fi „lungite” cu apă, însă creionul poate fi adaptat stilului de machiaj dorit prin expunerea la temperaturi extreme (brichetă vs. frigider).

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise