Întrebări iritante despre exfoliere

Oricât de bine stăpânești ritualul de exfoliere facială, există câteva dileme iritante, ce pot face diferența în orice ritual de frumusețe. Află-le chiar acum răspunsul…

 

Q: Când ar trebui să-mi exfoliez fața, seara sau dimineața?

A: Oricând este în regulă, dar dacă utilizezi tratamente cu retinol seara, ar fi bine să-ți exfoliezi tenul înainte să te culci, pentru ca pielea să fie mai receptivă la ingrediente, odată deposedată de celulele moarte, spune Dr. Engelman.

 

Q: Dacă mă aleg cu o reacție nasoală?

A: Folosește o cremă cu 1% hidrocortizon pe zona afectată pentru a reduce inflamația, spune Heidi Waldorf, dermatolog. Și schimbă ceea ce folosești cu produse delicate de curățare și hidratare, până ce problema dispare de tot.

 

Q: Pot folosi scrub-ul de față?

A: Nu. Scrub-urile corporale conțin de cele mai multe ori particule dure și voluminoase, făcute pentru pielea mai groasă, de la gât în jos. Dacă ai unul facial, respectă prevederile privind frecvența aplicării, disponibile pe etichetă.

 

Q: Ar trebui să evit zona ochilor?

A: Unele exfoliatoare se adreseează direct zonei sensibile de sub ochi, unde țesutul este extrem de subțire. Verifică întotdeauna specificațiile de pe etichetă, dar nu folosi niciodată scrub pe sub ochi.

 

Q: Sunt microparticulele dăunătoare planetei?

A: Peletele de plastic, găsite de obicei în scrub-uri, se duc în canalizare și pot polua răurile lacurile și oceanele. În decembrie anul trecut, Președintele Obama a semnat o modificare a legii, ce interzice producție de cosmetice ci microparticule din 2017. Multe companii importante, precum Unilever, Procter & Gamble, Johnson and Johnson și L’Oreal, au renunțat sau sunt în plin proces de eliminare a particulelor, optând pentru alternative biodegradabile precum orezul, ceara sau extractele de bambus.

 

Q: Pot face acasă o exfoliere ca la cosmetică?

A: Profesioniștii folosesc de obicei produse foarte concentrate, ce presupun supraveghere medicală atentă. O alternativă oarecum similară: folosirea sistemului de curățare pe bază de dischete pre-impregnate; efectele cumulate ale ingredientelor pot duce în timp la obținerea unor rezultate comparabile cu cele obținute prin peeling-urile profesionale efectuate în clinici și saloane.

 

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.