Ingrijirea potrivita fiecarui tip de ten

Faptul că ştii ce tip de ten ai şi cumperi cosmetice „dedicate” doar… o mică parte din ce poţi face pentru ca ritualul de îngrijire să fie un succes. Iată ce ingrediente trebuie să cauţi sau să eviţi pentru a-i satisface cu adevărat nevoile!
 

Ten uscat

Pentru curăţarea de seară, alege un produs fără săpun, o formulă cremoasă sau chiar ulei demachiant, astfel încât tenul să nu fie deloc agresat. Dat fiind că tenul tău nu se confruntă cu o producţie grozavă de sebum peste noapte (necesar pentru a menţine constant nivelul de hidratare), nu e nevoie să-ţi speli faţa cu un produs de curăţare şi în zori; te poţi rezuma doar la a-ţi clăti tenul cu apă caldă. Urmează hidratarea, iar tipul tău de ten are nevoie de produse super-hrănitoare, cu ingrediente capabile să împiedice deshidratarea: silicon, glicerină, ceramide.

Ten normal

Să consideri că, având un ten nepretenţios, poţi folosi orice, e o mare greşeală. Datoria ta e să păstrezi acest echilibru… pentru că poţi să-l pierzi (schimbările hormonale, vârsta, etc.), pot afecta tenul. Pentru curăţare, foloseşte formule fără săpun: spumă, gel, apă micelară. Hidratează-ţi apoi faţa cu creme „light” în sezonul cald şi ceva mai hidratante iarna. 

Ten mixt

Pentru că trebuie să te adresezi deopotrivă porţiunilor uscate şi celor cu tendinţă de îngrăşare, trebuie să eviţi tot ce nu e indicat atât în cazul tenului uscat, cât şi celui gras, în faza de curăţare. Cel mai bine ar fi să foloseşti un produs de curăţare pe bază de acid salicilic, pentru ca excesul de sebum să poată fi dizolvat fără a usca şi mai tare zonele unde pielea e uscată. Cât despre hidratare, specialiştii spun că trebuie să ne adresăm mai degrabă pielii…grase.

Ten gras

Pentru a scăpa de excesul de grăsime de pe faţă, dar şi de stratul de celule moarte, curăţ-o zilnic cu un produs pe bază de acizi alfa-hidroxizi. Poţi folosi şi scrub-uri, cu condiţia să respecţi indicaţiile privind frecvenţa aplicării. Pentru pasul următor, extrem de important pentru tenul tău, va trebui să alegi o cremă hidratantă non-comedogenă (porii tenului gras sunt mari şi uşor accesibili). Caută formule uşoare, cu ingrediente precum ceramidele sau acidul hialuronic. Nu evita nici produsele pe bază de uleiuri (da, nu e nicio greşeală!), acestea fiind tot mai des recomandate tenului gras!

Schimbă-ţi chiar acum ritualul de îngrijire şi adaptează-l cu adevărat nevoilor tenului, şi vei afla curând ce înseamnă perfecţiunea… pe pielea ta!
 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.