Îngrijirea pielii în sezonul rece

Sezonul rece se apropie cu pași alerți, iar asta înseamnă că trebuie actualizată trusa cosmetică corespunzător.

Pe lângă consumul zilnic a minimum 2 litri de apă și o alimentație sănătoasă, pielea necesită o îngrijire specială în funcție de anotimp și factorii externi. Schimbul brusc de temperatură, vântul puternic și condițiile meteorologice nefavorabile afectează în mod direct epiderma. Pentru a evita deshidratarea celulară și uscare pielii, trebuie să aplici zilnic produse pentru regenerarea țesuturilor după expunerea excesivă la soare în timpul sezonului estival. Pe timp de toamnă umiditatea aerului scade treptat, iar vremea se răcește considerabil, ceea ce duce la încetinirea metabolismului celular.

Vara obișnuim să aplicăm produse cu textură lejeră și cu un factor ridicat de protecție împotriva radiației ultraviolete. Acestea oferă o senzație răcoritoare și un efect calmant, ce ameliorează iritația și vindecă arsurile cauzate de expunerea solară. Pe când toamna este recomandat să utilizăm  produse pe bază de uleiuri esențiale și compoziție grasă, pe care cu siguranță le vei găsi pe makeup.ro într-o varietate foarte largă.

Care sunt etapele de bază în procesul de îngrijire a pielii și produsele cosmetice potrivite pentru sezonul rece?

– Exfoliere Cu ajutorul remediilor cosmetice exfoliante vei înlătura toate celulele moarte de la suprafața epidermei, lăsând un aspect curat și catifelat. În sezonul estival pielea este afectată în mod direct de arsurile solare, bronzul excesiv și deshidratarea celulară, de aceea este foarte important să-i oferi o curățare profundă. În plus, porii sunt blocați de excesul de sebum – drept consecință pielea nu respiră și lasă un aspect uleios.

Exfoliază pielea corpului cu ajutorul unui scrub delicat pe bază de acizi fructați, dacă-ți dorești ca bronzul tău să se mențină mai mult timp. Iar pentru față poți aplica o cantitate moderată de peeling hidratant de 2 ori pe săptămână.

– Hidratare Indiferent de tipul pielii(uscată, mixtă, grasă) aplică zilnic o cremă profund hidratantă cu efect regenerant, pentru consolidarea stării generale a epidermei după stresul oxidativ și expunerea solară din timpul verii. În plus, mai poți folosi diverse loțiuni pe bază de apă, seruri cu textură ușoară și emulsii cu acid hialuronic, care să mențină nivelul optim de umiditate în celule.

– Balsam de buze A venit momentul să acorzi mai multă atenție buzelor. Pielea sensibilă are de suferit în urma vântului puternic și a schimbului brusc de temperatură. Aplică zilnic (după necesitate) un balsam profund hidratant pentru a evita aspectul uscat al buzelor. Poți opta pentru un produs cosmetic pe bază de mentă, miere și citrice (cu protecție solară și efect nutritiv), pentru o senzație revigorantă și calmantă. În asemenea mod  vei combate cu siguranță apariția iritației și a disconfortului. Neglijarea unei hidratări corespunzătoare poate duce la crăparea și afectarea țesuturilor.

– Cremă pentru mâini Pielea mâinilor este cea mai expusă factorilor externi, de aceea necesită o îngrijire suplimentară pentru a evita aspectul uscat și lipsit de vitalitate. Odată cu răcirea timpului de afară epiderma are nevoie de un complex special de vitamine și micronutrienți utili. Atunci când simți o senzație de etanșeitate a mâinilor, aplică o cantitate moderată de cremă hidratantă, masează ușor și las-o să acționeze în profunzime.

Întâmpină corespunzător toamna și bucură-te de un aspect catifelat al pielii, indiferent de sezon.

Sursa: SeoPower

Foto: make-up.ro

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.