Îngrijirea pielii în sezonul rece

Deja știi ce te așteaptă… pe măsură ce temperatura scade, pui mai multe haine, faci dușuri mai calde și mai lungi, iar atunci când stai în casă, dai căldura la maxim. Rezultatul: atât pielea de pe corp, cât și tenul, intră în modul „deshidratare”.

Dacă astă vară te plângeai din cauza umidității crescute, acum e posibil să-i cam duci dorul, când vei simți că ți se usucă gâtul, că părul e mai razna și se electrizează din senin, iar pielea… of, parcă te strânge, arată de parcă ai avea solzi și se irită din te miri ce, devenind sensibilă la tot! Din fericire, nu e totul pierdut, și nici măcar nu trebuie să aștepți până la anul pentru a-ți recăpăta strălucirea! Ți-am programat noi o Cosmo-consultație care să ajute tenul să facă față iernii!

Îți simți pielea uscată și aspră
Dacă deshidratarea indică o lipsă acută de apă, pielea uscată denotă lipsa grăsimii. „Folosirea unui ulei facial de calitate nu-ți va provoca coșuri”, spune cosmeticiana australiană Melisa Giraldo. „Un ulei folosit seara va ajuta pielea uscată să se hrănească și să își recapete tonusul. Acesta are și proprietăți anti-bacteriene, deci te va salva și de posibilele inflamații.” Dacă nu-ți place ideea de a avea ulei pe față, folosești un ulei pentru demachiere, folosit ca prim pas, înainte de produsul de curățat obișnuit. Demachiantele pe bază de ulei sunt excelente deoarece îndepărtează totul fără să agreseze pielea. Uleiurile sunt folosite pentru a conserva alimente, deci iată încă o dovadă că sunt de folos în strategia anti-îmbătrânire.

Te simți deshidratată
Cu căldura la maxim, sorbind din cafeaua aburindă sau din vinul roșu, dar și mersul contra vântului puternic, sunt motivele pentru care tenul tău pur și simplu… seacă. Schimbarea produselor cu unele extra-hidratante ajută (schimbă scrub-ul cu un lapte sau cremă demachiantă și optează pentru o cremă cu textură mai bogată), dar mai e ceva ce poți face: secretul e să adaugi un nou pas în ritualul de îngrijire. „O mască pentru hidratare facială – este pontul meu numărul unu, pentru un ten suplu și radios”, spune Anna Field, expert în cosmetică facială. „Cele mai multe femei optează pentru un scrub, dar chiar dacă exfolierea ajută, trebuie să suplinești cumva ceea ce s-a evaporat. Folosește o mască rănitoare de două-trei ori pe săptămână. Mai întâi curăță-ți fața, apoi întinde masca înainte de a-ți spăla părul”; n-o clăti până la finalul dușului, deoarece aburii o vor ajuta să penetreze mai bine pielea, remarcă specialista. Nu uita să te hidratezi și din interior. „Iarna trebuie să bem și mai multă apă decât vara, mai ales când afară e foarte frig și bate vântul”, spune Dr. Phillippa McCaffrey, din cadrul Clear Skincare Clinics.

Se văd petele (de soare)
Vara s-a dus de mult, și tot ce-a rămas din bronzul tău sunt petele întunecate. „Dar fiind că expunerea la soare este principala cauză a pigmentării, iarna este momentul ideal pentru a trata activ orice diferență de culoare pe piele”, spune Hobson.
Cel mai frecvent sub formă de serumuri, produsele care promit strălucirea, uniformizarea sau deschiderea pielii sunt menite să estompeze petele închise și pigmentarea. „Caută pe etichete ingrediente precum gluconatul de zinc, niacinamidă, extractul de ceai alb, lemn dulce sau vitamina C”, recomandă Hobson. Și nu uita nici de protecția solară. Chiar dacă zilele sunt mai reci și mai scurte, riscul tot există. SPF-ul este important mai ales dacă folosești produse pentru depigmentare, deoarece cresc riscul de arsuri solare.

Ten sensibil și roșeață
Iarna, tenul nu e doar uscat: se înroșește, strânge și se asprește, scăpând total de sub control. „Pentru pielea sensibilă, iritabilă, evită folosirea scrub-urilor, deoarece înrăutățesc lucrurile”, spune Hobson. „Optează pentru micro-exfoliere, o „șlefuire” delicată a pielii, folosind tărâțe de orez sau extract de orez! Un ulei de față ar acționa deopotrivă ca o barieră împotriva factorilor externi, protejându-ți tenul. Ține la îndemână un spray facial hidratant pentru a combate peste zi senzația de „piele care ține”, folosindu-l chiar și peste machiaj. Nu în ultimul rând, stai departe de alimentele „hot” în toate sensurile, de la mâncarea picantă, lichidele super-fierbinți și până la alcool!

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise