Îngrijirea pielii în sezonul de iarnă

Iată cum ar trebui să arate ritualul de îngrijire a pielii pe timp de iarnă.

Pe timp de iarnă, temperaturile extrem de scăzute de afară și căldura prea mare din încăperea în care-ți petreci mai tot timpul reprezintă un mediu propice pentru ca pielea să devină și mai uscată, ternă și capricioasă.

Nu mai e nevoie să-ți consulți aplicația meteo pentru a vedea că iarna face ce știe ea mai bine: temperaturile se mențin deseori sub zero (iar dacă plănuiești să petreci câteva zile la munte, cu atât mai mult), motiv numai bun să te cuibărești pe canapea, cu căldura la maxim.  Aceste două motive sunt suficiente pentru a abandona regimul obișnuit de îngrijire, care deși a funcționat până acum, trebuie adaptat noilor condiții meteo.Chiar dacă plouă sau ninge, umiditatea din aer scade de fapt, iar atmosfera devine mai uscată. Iar la interior, unde sursele de căldură „duduie” pentru a spori confortul tău termic, aerul este extrem de uscat (dacă nu cumva folosești în paralel și un umidificator de aer). În aceste condiții, pielea ta începe să simtă efectele deshidratării: liniile fine și ridurile devin mai profunde, aspectul său devine tern, iar în unele zone de pe față și corp te poți confrunta cu descuamarea pielii. O senzație de „mâncărime” sau piele care te „strânge” poate apărea în zona picioarelor și brațelor. Această deshidratare a pielii este favorizată și de faptul că, în lipsa senzației de sete pe care temperaturile ridicate o favorizează, bem mai puține lichide decât de obicei. Menține un aport constant de lichide consumând apă, ceaiuri și ocazional sucuri naturale neîndulcite. Nu, vinul și cocktailurile nu se „pun”, ba chiar impun suplimentarea cantității de apă, fiind cunoscut faptul că alcoolul deshidratează.

Formula de iarnă

Crema lejeră folosită până acum trebuie înlocuită cu o formulă mult mai bogată, care să penetreze pielea uscată și îngroșată din cauza temperaturilor scăzute. Dar foarte importante sunt ingredientele din crema ta de îngrijire; alese cu atenție, acestea pot furniza pielii exact ce-i trebuie. Cel mai potrivit este acidul hialuronic – un singur gram din acesta are capacitatea de a stoca până la 6 litri de apă, iar atunci când acesta este inclus în rutina de îngrijire în mod constant, pielea își găsește mai ușor echilibrul. De asemenea, poți include 1-2 măști hidratante săptămânal, sau oricând simți că tenul o cere. Folosește formule extra-hidratante și pentru corp (unt de corp, ulei uscat) aplicându-le imediat după duș, când pielea este mai receptivă la agenții de hidratare. Acordă atenție sporită și mâinilor, purtând mănuși, spălându-le cu produse delicate și hidratându-le cu creme bogate. Optează pentru produse fără parfum, chiar dacă acestea pot face ca unele produse să miroasă bine, ele pot deveni iritante pentru pielea sensibilă.

Exfoliere și protecție

O capcană în care cădem deseori iarna este exfolierea în exces. E drept că acumularea de celule moarte impune exfolierea pielii, dar din cauza sensibilității crescute a acesteia, straturile din profunzime pot fi cu ușurință zgâriate și iritate atunci când se folosesc texturi aspre sau formule dure. Optează pentru un aparat de curățare cu peri siliconici și formule cremoase de curățare, prietenoase cu pielea.

De asemenea, este important să continui să folosești protecție solară moderată. Nu contează ce perioadă a anului este sau cât de frig este afară. E drept, petrecem mai mult timp în casă și avem nevoie de soare și vitamina D, dar atunci când ieșim (și mai ales când totul va fi acoperit de zăpadă sau vei merge la ski) protecția pielii este o necesitate.

Efecte secundare

Ritualul de îngrijire a pielii pentru iarnă presupune nu doar alegerea unor produse hrănitoare, cu efect hidratant sporit, ci și o serie de măsuri favorabile pielii:

  • Reglează temperatura. Căldura mare din încăperi (de peste 22 grade Celsius) înseamnă piele deshidratată, dar și la buze, nas și gât mai uscate. Mai bine pui un pulover în plus și o pereche de șosete pufoase, decât să stai în mânecă scurtă. De asemenea, ia în considerare investiția într-un umidificator care va ajuta la reglarea umezelii din aer.
  • Mănâncă inteligent și nu „hiberna”. Obiceiurile alimentare sănătoase (hrană bogată în grăsimi sănătoase – somon, oleaginoase, avocado, proteine de calitate, etc.) și exercițiile fizice regulate (se pune și dansul) fac diferența.
  • Protecție extinsă. Masca de protecție te poate proteja și de frig, un motiv în plus s-o porți cu regularitate. De asemenea, hainele potrivite: jachete groase, accesorii pentru acoperirea capului, șalul și mănușile te protejează de frig și vânt, un alt element care favorizează uscarea pielii.

Trusa hibernală

Exact așa cum ai o garderobă de vară și una de iarnă, e musai să deții și o trusă pentru îngrijirea de iarnă:

Acidul hialuronic stă la baza formulei Perricone MD High Potency Classics Hyaluronic Intensive Moisturizer, 369 lei.

Aplică un serum pentru ca ritualul tău să aibă eficiență maximă: Sesderma Hidraderm Hyal Liposomal serum, 120 lei

Crema de mâini este produsul sezonului… ba nu, al anului: Sabon Dead Sea hand cream, 42 lei.

Masajul pe care îl faci pielii atunci când o exfoliezi stimulează circulația; Victoria`s Secret Honey Scrub, 76 lei

Imediat ce ieși de la duș, hidratează-ți pielea cu un ulei uscat precum Moroccanoil dry body oil spray, 261 lei

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.