Îngrijirea părului, scurt și cuprinzător

Pe Twitter, regula celor 140 de caractere e sfântă! Scurt și cuprinzător! Dar suficient pentru a spune esențialul; în cele ce urmează, vei afla răspunsurile la obiect pentru cele mai arzătoare probleme ivite în îngrijirea părului… expuse prin intermediul rețelei de socializare, @Cosmopolitan!

„Nu pot proba haine fără să arăt ca și cum mi-aș fi frecat părul cu balonul. Ajutor!” Părul uscat, deshidratat, este încărcat cu energie pozitivă, devenind electrostatic. Un ulei pentru îngrijirea părului ar putea rezolva problema.

„Există vreo cale pentru a lăsa părul des și cârlionțat să se usuce liber, fără să aplici scorțoasa spumă?” Combină puțină spumă cu tot atâta cremă pentru coafat pentru definire și o textură flexibilă.

„Cum procedezi pentru ca părul închis să aibă o nuanță vibrantă mai multă vreme?” Căldura apei și a aparatelor de coafat usucă cuticulele, favorizând decolorarea. Scade temperatura și folosește mereu produse protectoare anti-căldură.

„Poți face părul să producă mai puțină grăsime spălându-l… nu foarte frecvent?” Da. Spălarea privează scalpul de grăsimi, stimulând foliculii să producă mai mult sebum. Între spălări, folosește șampon uscat.

„Ce să fac pentru ca părul meu decolorat să nu capete acel aspect arămiu-oranj?” Patru cuvinte: balsam cu pigment violet! Lasă-l timp de două minute pe păr pentru a neutraliza tonurile portocali.

„Există vreo cale simplă pentru a face buclele lejere să reziste toată ziua?” Pregătește părul pentru coafat folosind un spray pentru volum, usucă-l cu foehnul, apoi pulverizează șuvițe subțiri cu fixativ înainte și după ondulare.

„Dacă mi-aș tăia părul în trepte ar putea părea mai des?” De fapt, „scările” subțiază textura. Optează pentru o tunsoare dreaptă de jur împrejur sau secțiuni gradate pentru a crea iluzia de păr des.

 „Cât de des ar trebui să-mi tai din păr dacă încerc să mi-l las lung?” Poți scăpa ușor cu tăierea vârfurilor o dată la 4-6 săptămâni dacă folosești o mască cu proteine săptămânal.

 „Cum aș putea să-mi închid culoarea părului fără să par palidă?” Dacă nuanța tenului tău este caldă, poți încerca un șaten caramel. Pentru tenul rece, aș recomanda o nuanță castanie.

 „Cum potolești firele abia crescute care se răscoală?” Aplică spray fixativ pe o periuță nouă de dinți sau de sprâncene și culcă-le. Sau aplică o cremă de netezire înainte de uscarea cu foehnul!

„Care este cea mai simplă și mai rapidă cale să-ți usuci părul acasă, dar să arate ca la salon?” Usucă-l cu foehnul până este uscat 90%, apoi aranjează-l cu o perie rotativă pentru a da volum rădăcinilor și pentru a netezi vârfurile

„Este ok să rămâi fidelă unui anume șampon și balsam pe vecie?” Da, e un mit faptul că părul devine imun la ele. Dacă nu cumva îți schimbi culoarea sa textura, rămâi la rețeta care funcționează.

 „Cum scap de firele rebele fără să fac abuz de produse sau aparatele de coafat?” Încearcă un tratament pentru îngrijirea părului cu keratină, fie el acasă sau la salon. Proteinele împiedică hidratarea, deci te vei coafa cu mai puține produse și usca natural.

 „Cu pot să vin de hac părului lins?” Aplică local puțin gel de păr, apoi usucă secțiunea periind-o în sens opus orientării sale.

 „Care este cea mai simplă cale să te trezești cu părul aranjat, dacă te culci cu el ud?” Așteaptă până ce părul e umed, apoi fă-ți câteva cozi împletite pentru a căpăta onduleuri beach-style sau un coc în creștet pentru un o textură „messy”.

 „Cum pot recupera și preveni vârfurile despicate?” Tunderea regulată a vârfurilor este cheia. Folosește un tratament pentru vârfuri pentru ca situația să nu se agraveze.

twitter-566341_1280

Urmărește-i pe Twitter pentru un super-păr

Nu rata sfaturile celor mai importante „voci” în materie de îngrijire, coafură și culoare! Părul tău are de-acum cont pe Twitter!

Josh Wood (‏@JoshWoodColour) – Wella Professional,s colorist al celebrităților

Mark Townsend (@marktownsend1) – Dove, stylist al celebrităților

Tracey Cunningham (@TraceyColorist), Redken , Consultan creativ pentru coloare

Aura Friedman(@auracolorist ), Wella Professionals,  ambasador

Tippi Shorter (@tippishorter), stylist al celebrităților

Jeanie Syfu (@JeanieSyfu), Tresemmé, stylist

Sarah Potempa (@SarahPotempa), stylist al celebrităților

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.