Îngrijirea părului pentru bărbați

Îți stă pe cap o problemă (de bărbați, desigur!)? Află de la noi câteva trucuri pentru îngrijirea părului, cu care poți remedia cele mai comune situații neplăcute în care te pune podoaba capilară!

 

Pierdere importantă

Căderea excesivă a  părului poate fi pusă pe seama mai multor factori, de la stres, condiții meteo, și până la carențe vitaminice (din cauza alimentației nesănătoase) sau dereglări hormonale, pentru că da, cu asta se confruntă și mulți bărbați. Nu aștepta să constați că podoaba ta capilară s-a rărit pentru a afla care este cauza. Cu cât iei măsuri mai devreme, cu atât reduci paguba la minim. Fă-ți așadar programare pentru un set complet de analize! În același timp, poți interveni local folosind un produs pentru îngrijirea părului cu tendință de cădere, de exemplu un șampon cu țintă directă precum Garnier Fructis Men Fall fight, 11, 8 lei, cu extract stimulant de cafeină și taurină, care nu doar previne căderea părului la  bărbați, ci stimulează regenerarea firelor pierdute.

 

Păr uscat și aspru

Se spune că bărbații n-au nevoie de balsam pentru păr, dat fiind că nu folosesc produse de styling, aparate de coafat sau accesorii care să agreseze părul, precum femeile. Însă părul tău poate deveni uscat și aspru și fără acești factori. Și pentru că„ demnitatea” ta refuză folosirea produselor pentru femei, poți încerca unul dedicat părului masculin. După spălarea cu șamponul, aplică balsamul pe păr și scalp și așteaptă 1-2 minute, până ce simți că te gâdilă, apoi clătește-te bine.

 

Lipsă de energie

E normal ca iarna să nu mai fi stăpân pe părul tău, dar uneori îți vine să-l ascunzi sub fes! Lipsa vitalității părului este o consecință a expunerii la temperaturi exteme, de la foarte mari la foarte mici și invers, transpirație, nutriție dezechilibrată sau produse nepotrivite pentru tipul tău de păr și problemele sale. Încearcă un șampon energizant precum  L’Oreal Professionnel Homme Șampon Tonique, 67 lei, special pentru bărbați și potrivit pentru toate tipurile de păr.

 

Plete fragile

Cu ceva timp în urmă ți-ai zis să retrăiești atmosfera din liceu și ți-ai lăsat părul să crească! Numai că… părul tău nu mai are forța pe care o avea în „tinerețe”, ci e mult mai fragil și subțire. Înainte să decizi că n-ai fost prea inspirat când ai șters numărul stylistului, încearcă un produs pentru îngrijirea părului slăbit, de exemplu un șampon întăritor și regenerator pe bază de arginină: L’Oreal Paris Elseve men Arginine resist X3, 16 lei.

 

Oops, mătreață!

Ziua ninge, noaptea ninge… mătreața nu trebuie să te sperie deloc, se poate întâmpla oricui. Ea este generată de o ciupercă prezentă pe scalpul tuturor, dar care se activează aleatoriu. E important să iei măsuri de la primele semne, folosind un șampon specific, care să hidrateze și să calmeze scalpul, dar și să țină sub control sursa problemei.  Îți recomandăm Logical Skincare Recipe for men Anti-dandruff shampoo, 99 lei.

 

Scalp sensibil

Ți se întâmplă să simți tensiune, usturime ori mâncărime la rădăcina părului? Ne-am dat seama după scărpinatul frecvent pe care unii bărbați îl practică destul de des. Poate fi vorba de o sensibilizare a scalpului, ce poate fi pusă pe seama vremii, a deshidratării, etc. Procură-ți un produs pentru îngrijirea părului precum tonicul pentru pielea capului precum Wella SP Men Sensitive tonic sensitive scalp treatment, 64 lei, disponibil în saloanele de coafură. După ce-ți speli și usuci părul, aplică tratamentul la rădăcină și lasă-l să se usuce natural (clătirea nu e necesară).

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.