Ingrijirea parului pe timpul verii

V-am pregătit câteva sfaturi pentru menţinerea unui păr moale, sănătos  şi care vă vor ajuta să scăpaţi de problemele legate de electrizarea acestuia.

Tunde-ţi părul des. În timpul verii părul (în special cel cu fir gros) se electrizează foarte uşor.  Acest lucru se întâmplă atunci când părul este ars şi uscat.  Încearcă măcar o dată în timpul verii să mergi la coafeza ta şi cere-i să îţi fileze părul.  Acest lucru îl va face neted şi nu se va usca la fel de repede! De asemenea, aminteşte-ţi să scapi de vârfurile despicate periodic deoarece sunt o cauză a electrizării părului.

Îngrijeşte-ţi părul după ce ai înotat. Când intri în apă nu trebuie să ai părul prins în coadă cu elastic sau să porţi vreo agrafă sau clamă.  Scurtează pur şi simplu durata de timp pe care o petreci în piscină sau în mare. Când ieşi din apă (fie că este ştrand, piscină sau mare) trebuie să îţi speli părul cu multă atenţie cu apă curată şi şampon din abundenţă.  Nu contează unde te afli, în apă pot fi insecte, bacterii sau gunoaie aruncate de alţi oameni.

În momentul în care ai ieşit din apă, uscatul părului este esenţial.  Fă tot posibilul să nu îl usuci prea mult cu feonul.  Uscătoarele de păr îţi pot afecta părul foarte tare.  În schimb îl poţi lăsa să se usuce în mod natural.  Petrece-ţi timpul pe afară şi bucură-te de soare cât timp se usucă. Evită să ai părul încurcat.  Chiar dacă este vară şi ai vrea să leneveşti toată ziua, trebuie să iţi pieptăni părul în mod regulat pentru ca acesta să se menţină suplu şi sănătos.  Pieptănul îţi va lăsa părul mătăsos, spre deosebire de perie, care este prea dură pentru părul tău în timpul verii.

Expunerea repetată la apă din piscinele care conţin clor îţi poate distruge părul.  Deşi i se poate întâmpla oricui, bărbaţii şi femeile care au părul natural (sau vopsit) blond sunt mai expuşi daunelor cauzate de clor şi nuanţele părului se decolorează rapid.  Îţi oferim un mic secret legat de întreţinerea părului vara: adaugă o mască hidratantă pe întreaga suprafaţă a părului înainte să intri in piscină.  Gândeşte-te la părul tau ca la un burete gata să absoarbă toată apa care îi stă în cale.  Dacă pui un burete uscat în piscină, va absobi mai multe chimicale decât un burete ud, care este deja plin de apă. Acestea fiind spuse, udă-ţi părul sau aplică un balsam de păr înainte să sari in piscină.  Dacă nu ai un balsam care nu necesită clătire, poţi folosi unul normal.

Aminteşte-ţi, vara este cel mai bun anotimp în care să te distrezi! Cu aceste mici sfaturi, părul tău va fi sănătos şi va străluci!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.