Îngrijirea părului fragil și subțire

Află tot ce trebuie să știi despre îngrijirea părului fragil și cum să-i redai forța și sănătatea.

Dacă speri că există un produs minune care să-ți ia „problema” cu mâna, peste noapte, ei bine… (încă) nu există. Dar urmând un stil de viață echilibrat și folosind produse pentru îngrijirea părului fragil, care conțin ingredientele potrivite, situația se poate schimba în favoarea ta. Da, părul sensibil, subțiat și casant este „reversibil”, pentru că se regenerează odată cu creșterea, însă ritualul corect va garanta că părul „nou” va crește puternic și sănătos.

Cauza problemei

Păr slăbit, fragil, subțire, extrem de uscat, excesiv de gras sau care cade ușor… , fiecare dintre noi se confruntă cu unul dintre aceste simptome la un moment dat. Doar motivele diferă: de la utilizarea excesivă a instrumentelor de coafat la temperaturi mari (factorul numărul unu), predispoziție genetică, factori hormonali (sarcină, alăptare, menopauză), la stres sau alimentație săracă în nutrienți esențiali pentru hrănirea părului.

De asemenea, părul poate deveni sensibil și din cauza poluării, expunerii excesive la soare și clorul din piscine, dar mai ales din cauza substanțelor chimice agresive folosite necorespunzător pentru decolorarea sau vopsirea părului. Deloc de neglijat, un studiu recent arăta că inclusiv supraexpunerea la sistemele de climatizare și / sau încălzire are avea un efect negativ asupra părului.

Aport din interior

Începe prin a-ți examina atent alimentația; dacă există dezechilibre, rezultatele se văd pe pielea și părul tău. Fixează-ți un program de mese regulate și include proteine de calitate, grăsimi sănătoase (acizi grași Omega3) legume și fructe proaspete, bogate în vitamina E, vitamina C și fier. Nu uita să te hidratezi corespunzător, dar și să te odihnești suficient: oboseala cumulată cu stresul pot avea ca efect fragilizarea părului.

Ritual pentru îngrijirea părului fragil

Un șampon stimulator, cu ingrediente precum mentă sau ginseng, va acționa pe scalp pentru a stimula circulația, având efect asupra creșterii mai rapide a părului sănătos. De asemenea, ar trebui să iei în calcul folosirea unui tratament pre-spălare sub formă de fiole sau recipient cu aplicator, care se aplică pe scalp, se masează și spoi se distribuie și pe lungimea părului, urmând a fi îndepărtat după perioada indicată. De asemenea, atunci când îți speli părul, concentrează-te pe masarea rădăcinilor cu șampon și nu freca vârfurile – aceste se vor curăța atunci când spuma va aluneca pe lungimea părului.

În cadrul etapei următoare, când îți hrănești părul cu balsam sau mască (obligatoriu, după spălare), vei face exact invers: aplică formula pe lungimi și capetele uscate, evitând zona scalpului. Și evită să-ți speli părul în fiecare zi – șamponul uscat te poate ajuta în zilele de pauză. Cât despre uscarea părului, renunță la foehn și coafează-l mai rar cu ondulatorul sau aparatul de îndreptat – dar niciodată fără un spray de protecție, optând în favoarea bigudiurilor moi.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.