Îngrijirea părului: detaliile fac diferența!

Când vine vorba despre îngrijirea părului, nimic din ceea ce facem nu e prea mult. Dar se poate întâmpla ca nimic să nu funcționeze… sau cel puțin, așa pare! Iată de ce:

Rădăcini grase… după spălat?

Dacă ai părul gras de la natură, procesul de spălare a scalpului trebuie să fie ceva mai laborios. După ce ai ales un produs de curățare destinat părului gras, este important să evaluezi cantitate de spumă pe care acesta o face în momentul în care emulsionezi rădăcinile. Dacă spuma se face greu, clătește-ți părul cu apă caldă, apoi repetă șamponarea – este foarte probabil ca producția de sebum să fie atât de mare încât să împiedice agenții de curățare din șampon să o dizolve.

Nu ai timp de spălat? Sau poate l-ai spălat aseară și e deja gras la rădăcină… În lipsa unui șampon uscat, poți folosi un fixativ pe care să-l pulverizezi la rădăcina părului, apoi să stai zece secunde cu foehnul cald îndreptat pe rădăcini.

Gras la bază, uscat la vârfuri

Părul vopsit, decolorat sau, de ce nu, cel subțire de la natură, poate prezenta acest paradox prin care cantitatea de sebum produsă pe scalp să nu fie hrănească și vârfurile. Asta se poate întâmpla dacă îți speli părul prea des (uscarea sistematică a scalpului prin îndepărtarea abuzivă a grăsimii poate stimula producția unei cantități și mai mari de sebum), sau dacă folosești aparate de coafat pe bază de căldură, care deshidratează excesiv părul pe lungime. Folosește un serum pentru îngrijirea părului  sau ulei pentru vârfuri și nu-ți mai spăla părul atât de des (rezumă-te la maxim 2-3 spălări pe săptămână). Totodată, nu neglija aplicare unui balsam/măști hidratante pe lungime, evitând rădăcinile.

Gras, dar fără strălucire!

Nu e obligatoriu ca părul gras să și lucească, iar asta se poate întâmpla din cauza faptului că părul nu este bine spălat (gândește-te ce anume poate rezulta amestecul de produse pentru spălare și îngrijirea părului și grăsimea de pe scalp) sau mai degrabă nu este clătit cu apă din abundență, iar rezidurile de sebum și șampon/balsam/mască sau alte produse pentru îngrijirea părului neutralizează strălucirea.

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.