Îngrijirea părului creț

Părul creţ este deosebit de frumos şi are individualitatea să; ideal ar fi să încercăm să-l înţelegem, să-l acceptăm şi să-i îndeplinim nevoile.

Nu este nicio noutate că femeile cu părul creţ şi-ar dori o podoabă capilară mai ascultătoare şi mai fină. Pentru că este mai uşor de spălat, coafat şi pentru că orice tunsoare i-ai face, ar arată într-un mare fel. Pe când părul ondulat… pierde linia tunsorii. Şi arată aproape la fel, mai tot timpul.

Soluție personalizată

Modul în care se comportă părul tău dictează soluția pe care trebuie s-o aplici:

Păr electrizat. Culcă firele pe spate prin periaj ușor cu o periuță de dinți și apoi aplică un spray antistatic sau un fixativ cu putere redusă de „înghețare”. Pentru prevenție, seara, la culcare, ai putea aplica un spray leave-in pentru hidratare.

 

 Vârfuri despicate, uscate și aspre. Spălarea prea frecventă a părului poate priva părul de hidratarea naturală datorată sebumului de pe scalp , deci nu exagera cu asta și nici nu-l usca mereu cu foehnul. Nu uita să-ți tai vârfurile o dată la două luni, dar folosește între timp un serum pentru vârfuri.

 

Fire inegale. Ai grijă să nu-ți freci părul cu prosopul după baie, e cel mai rău lucru pe care-l poți face părului, deoarece poți deteriora/rupe cuticula. Pur și simplu strânge-l în prosop și stoarce ușor să înlături apa. Apoi aplică un produs de hidratare (ulei) cât e umed și lasă-l să se usuce de la sine în timp ce absoarbe nutrienții din formulă.

 

Creț, creț, creț… și ciufulit. Nu-ți peria părul atunci când e umed, descurcă-l doar cu degetele și apoi aplică un produs de descurcare și continuă cu un pieptene cu dinți rari. Nu te usca niciodată fără difuzor la foehn și așteaptă până ce părul tău e uscat în procent de 70 % până îl folosești.

 

 

Măsuri periculoase

La ce soluţii recurg femeile atunci când epuizează orice truc? Arabella Zadic, membră echipei Wella România spune:

Modificarea cea mai dramatică este îndreptarea permanentă. Gândiţi-va foarte bine înainte de a face acest pas, deoarece rezultatul este definitiv. Părul va creşte în formă să naturală doar la rădăcina, iar asta presupune, după un timp, aplicarea soluţiei respective doar în acea zona”.

Şi ce e greşit aici? Arabella adaugă: „procesul de îndreptare permanentă ( că şi permanentul pe bigudiuri) este un proces chimic foarte puternic. În acel timp se produc nişte rupturi la nivel molecular în structura firului de păr, iar efectul este ireversibil.”
Dacă vrei totuşi să păstezi opţiunea de a jongla între cele două tipuri de structuri ( drept/bucle), poţi apela din când în când la un coafat drept. Dar atenţie mare, îndreptarea sistematică a părului creţ cu placa duce la deteriorarea sa şi la pierderea formei.
Cheia îngrijirii şi întreţinerii părului creţ este o linie de produse de îngrijire potrivite şi o formă bună dată prin tunsoare. Acest lucru presupune să ai încredere într-un stilist profesionist, care înţelege părul creţ. Structura unui astfel de păr este mai aparte şi se regăseşte de obicei pe un fir uscat, gros şi poros. Comparativ cu alte tipuri, acesta se încurcă mai repede, fiind mai rebel, iar culoarea se mătuiește mult mai uşor. Tocmai de aceea, produsele speciale de îngrijire sunt un MUST.

par cret
Gama Wella SP Hydrate – masca, 99 lei – de la System Professional se bazează pe o formulă revoluţionară de îngrijire numită Active Moisture Complex, ce conferă părului o hrănire de lungă durata şi protecţie activă împotriva uscării. Pe baza de glicerină, D-panthenol, glucoză şi fructoza, aceste produse de îngrijire se ancorează adânc în firul de păr şi îi oferă hidratare de durată.

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.