Îngrijirea părului – amănunte care-ți scapă

Și în îngrijirea părului, micile detalii pot produce efecte majore.

Îngrijirea părului nu înseamnă doar spălarea cu șampon și hidratarea/hrănirea cu balsamul sau masca; în primul rând, este foarte important să alegi cu atenție produsele pentru îngrijirea părului – dar și formulele de colorare și coafat, care uneori aduc deservicii mari podoabei capilare. De asemenea, stă tot în puterea ta să controlezi ritmul de creștere a părului sau densitate/volumul său.

Vrei păr mai… lung?  Se rezolvă. Îți amintești de Rapunzel, prințesa care avea părul atât de lung, încât îl putea arunca pe post de sfoară pentru cine voia să urce în turnul său…Ce n-ai da să ai și tu un păr luuuung! În zilele noastre, vopsitul, stresul, coafatul frecvent pun bețe în roate procesului de creștere a părului. Vrei păr mai… des? Se rezolvă și asta. Puține dintre noi se pot lăuda cu un păr des, făcut parcă pentru reclame la șampoane.  Noroc că am aflat câteva trucuri aproape „magice”, pentru ca părul să crească văzând cu ochii (sau cel puțin să pară mai lung), iar părul subțire și lins să se transforme într-o reală… podoabă capilară!

Șamponul contează!

„Foliculii de păr sunt la numai 1,25 mm sub scalp, deci ingredientele de curățare chiar ajung la ei”, susține cercetătoarea Elisabeth Cunnane Philips. De aceea, trebuie să fim foarte atente ce anume aplică pe scalp; caută formule îmbogățite cu vitamine E și B5, zinc, fier și cupru – acestea stimulează producția de keratină, sursa creșterii părului. Totodată, „aceleași ingrediente care-ți fac tenul să radieze pot face minuni și cu părul tău”, susține dermatologul newyorkez Dennis Gross. Două dintre recomandările medicului: peptide, care stimulează creșterea părului, și acidul salicilic, care curăță scalpul, astfel încât foliculii să nu fie blocați.

Tratament cu keratină.

În loc să-ți programezi atât de des tăierea vârfurilor la coafor, alege un tratament brazilian pe bază de keratină! Efectul său durează aproape 12 săptămâni, lăsând părul neted, strălucitor și bine-hrănit, mai rezistent la provocările zilnice. Astfel, nu se va toci atât de grav încât să trebuiască tăiat (și oricum, nu va fi nevoie să se taie atât de scurt).

Tunsoarea este esențială.

Totodată, ar fi bine să-ți reconfigurezi frizura, optând pentru tunsori cu tăietură egală, frizurile cu vârfuri subțiate (filate) creează iluzia unui păr nesănătos! Tuns astfel, vârfurile sunt mai rezistente la despicare/tocire. O tunsoare care presupune tăierea părului trepte și încadrează fața – este cheia obținerii unui plus de volum. „Treptele creează un efect de aerisire, adăugînd dinamism coafurii, și deci mai mult volum”, susține celebrul hair-stilist Adir Abergel.

Coafat cu beneficii.

Uită de placă, peria rotativă sau de ondulator; părul coafat cu aparatele de styling se deteriorează mai ușor, iar frizurile cu bucle fac părul să pară mai scurt. Folosește peria plată cu peri naturali  când te usuci, astfel vei lăsa impresia că ai părul mult mai lung.

Șamponul uscat. 

„Șampoanele uscate și produsele pentru volum la rădăcină sunt sfinte”, arată stilistul Baker Strahan. „Acestea măresc temporar diametrul firului e păr și îl ajută să capete volum de la rădăcină”.

Alege nuanța potrivită. 

Simulează densitatea nativă a părului folosind un joc de nuanțe, posibil cu ajutorul șuvițelor decolorate ușor. Decolorarea face șuvițele să capete amploare, făcând astfel părul să pară mai voluminos, arată Baker Strahan. „Amestecul de șuvițe deschise cu închise creează și un efect de profunzime”, sporind ideea de volum. De asemenea, părul mai închis la rădăcină și mai deschis spre vârfuri nu e doar un trend, ci și o modalitate isteață de a face părul să pară mai lung, spune coloristul Charles Baker Strahan.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.