Îngrijirea părului: 3 probleme de sezon

Iarna are efecte majore asupra părului (în afară de multiplele coafuri experimentate în perioada Sărbătorilor), însă mai sunt și alte probleme cu care te confrunți când e frig afară. Iată ce nu știai despre îngrijirea părului în sezonul rece.

Ai scalpul iritat și aspru
De ce se întâmplă asta: Dacă te confrunți cu „ninsoare” pe umeri doar în perioada asta, nu e vorba de mătreață – e doar piele uscată! „Tenul și pielea de pe corp se usucă iarna, iar scalpul nu face excepție”, arată Jen Atkin, stylist la Clear și expert în îngrijirea părului.
Poți preveni: Arată-i scalpului tău că-l prețuiești folosind produse dedicate, de exemplu Head&Shoulders Moisturizing scalp care treatment, 24,49 lei, sau Nioxin Sys6 Scalp treatment, 121 lei.
Repară pe loc: „Poartă-ți părul în coc sau coadă fără să-ți faci cărare. Astfel vei miniminza șansa ca pielea uscată să cadă pe umeri sau să se zărească la rădăcină, fiind mai puțin vizibilă la limita scalpului.

CITEȘTE ȘI: Îngrijirea părului pentru bărbați

Părul tău n-are volum
De ce se întâmplă asta: Așa cum umiditatea de vară e responsabilă de firele rebele, lipsa ei pe timpul iernii poate face părul să „zacă” leneș pe spate.
Poți preveni: Rețeta lui Yanni Boyiatzis (stylist în salonul Serge Normant at John Frieda din New York) pentru maxi-volum: împroșcă-ți părul de la rădăcină la vârfuri cu un spray pentru volum, apoi repetă aplicarea doar la rădăcină. Usucă-ți părul cu capul în jos. După aceea, prinde-ți tot părul într-o coadă lejeră, foarte aproape de capete, până se răcește – astfel rădăcinile se vor fixa. Nu ai timp să parcurgi toți pașii? Folosește un șampon uscat la rădăcină, sugerează Atkin.
Repară pe loc: Și transpirația cauzată de căldura excesivă din încăperi îți poate aplatiza coafura! Folosește uscătorul de mâini din baia de la serviciu / club / mall pe post de foehn pentru a-ți recăpăta volumul de la rădăcină, recomandă Jones. Și pudra îți poate fi de folos (absoarbe grăsimea de pe scalp), însă trebuie aplicată cu o pensulă groasă.

CITEȘTE ȘI: 6 obiceiuri nocive în îngrijirea părului

Coafura se pliază după căciulă
De ce se întâmplă asta: La fel ca elasticele de păr, „pălăriile/băștile/fesurile exercită o presiune destul de mare pentru destul timp, iar părul le împrumută forma”, explică Boyiatzis. Iar urmele sunt și mai vizibile pe părul drept (o textură imperfectă le-ar camufla mai ușor).
Poți preveni: Dacă vrei să porți un accesoriu șic pe cap sau te obligă vremea de afară, uită de placa pentru întins părul și aranjează-ți părul în valuri. Astfel, orice urmă lăsată de pălărie se va amesteca cu formele obținute cu ondulatorul.
Repară pe loc: Fă-ți cărare pe o parte – pentru a expune staturile din profunzimea părului, neafectate de presiune – apoi prinde-ți părul într-o coadă (împletită) la baza cefei.

CITEȘTE ȘI: Îngrijirea părului: cum scapi de mătreață

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.