Ingrijirea in functie de ten

Ţi s-a întâmplat vreodată să te confrunţi cu complexul de a avea de ales dintre prea multe variante? Hmmm… de fiecare dată când vrei un nou produs cosmetic, zici? Te vom ajuta să-ţi croieşti drumul (printre rafturi) către planul optim pentru tipul tău de piele…

Tipul de piele: uscată / sensibilă
Ritual zilnic de bază: Pielea uscată nu pune probleme doar din cauza aspectului tern, ci este şi mult mai predispusă ridurilor (fiindcă doar hidratarea menţine pielea netedă), încă de pe la 20 de ani, susţine Gervaise Gerstner, dermatolog în cadrul L’Oreal Paris. Mai întâi, curăţă pielea cu un lapte demachiant. De două ori pe zi, foloseşte o cremă cu acid hialuronic (majoritatea celor fără parfum sunt potrivite pentru pielea sensibilă); iar dimineaţa, înainte să ieşi din casă, indiferent de anotimp, completează cu o cremă cu factor de protecţie solară.
Arma secretă: Aplicat înaintea loţiunii hidratante, serumul adaugă puncte la capitolul hidratare, şi-n plus face ca pielea să fie mult mai intens pătrunsă de crema aplicată ulterior.
La nevoie: O dată sau de două ori pe săptămână, înainte de culcare, pune-ţi pe faţă o mască hidratantă cu care să poţi dormi peste noapte. Exfoliază-ţi tenul mai întîi, fiindcă masca nu poate penetra o piele uscată.

Tipul de piele: normal / mixt
Ritual zilnic de bază: Dacă pielea de pe frunte, nas şi bărbie îţi luceşte doar ocazional, alege un produs de curăţare fără uleiuri, dar cu ingrediente exfoliante precum acidul salicilic, recomandă Neal Schultz, dermatolog consultant pentru Garnier. Foloseşte un aparat de curăţare cu perie pe zona T, pentru a scăpa de grăsimile în exces. Pentru hidratare, poţi alege o cremă pentru ten normal, neapărat cu factor de protecţie solară inclus.
Arma secretă: Dacă tenul tău capricios dă semne de uscare, caută un serum pe bază de antioxidanţi, care să protejeze pielea de radicalii liberi, cauzatori de riduri şi cancer de piele.
La nevoie: Exfolierea face pielea netedă şi luminoasă, ajutând-o în acelaşi timp să se hidrateze optim. Foloseşte o mască exfoliantă o dată pe săptămână.

Tipul de piele: gras / acneic
Ritual zilnic de bază: Partea bună a tenului gras este că se ridează mai puţin. Dar are parte de mai multe neplăceri, susţine Dendy Engelman, dermatolog consultant pentru Clearasil. De două ori pe zi, curăţă-ţi faţa cu un produs sub formă de gel, timp de 30 de secunde, pentru a dizolva grăsimea şi impurităţile. Continuă cu o loţiune tonică cu acid salicilic şi acid glicolic pentru a îndepărata celulele moarte şi pentru a matifia tenul, apoi foloseşte o cremă cu SPF, destinată tenului tău.
Arma secretă: Dacă sari peste loţiunea de noapte, pielea ta va produce şi mai mult sebum, spune specialistul. Încearcă un gel-cremă, cu o textură uşoară!
La nevoie: Hiperpigmentarea rezultată după vindecarea coşurilor (sau petele) sunt frecvente, spune Dr. Engelman; dacă se întâmplă astfel, foloseşte un serum pentru uniformizare.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise