Îngrijirea corectă a cuticulelor

Cuticulele sunt un strat de piele moartă sub care se formează matricea unghiei. Rolul lor este de împiedica bacteriile să intre în contact cu baza unghiei, acesta fiind motivul pentru care nu ar trebui îndepărtate.

Fiind atât de importante pentru sănătatea și textura unghiilor, cuticulele trebuie îngrijite cu mare atenție. Iată ce trebuie să faci:În primul rând, așa cum am menționat și mai sus, cuticulele nu trebuie înlăturate. Cu alte cuvinte, evită pe cât posibil intrumentele de tăiere a lor și forfecuțele. Dacă îți faci manichiura și pedichiura la salon, cere ca acestea să nu îți fie tăiate. În cele mai multe saloane, angajatele cunosc pericolele îndepărtării acestora, dar e posibil să dai peste cineva care insistă că trebuie tăiate. Nu ceda, pentru că te poți trezi cu infecții!

Citește și: 7 sfaturi pentru o manichiură perfectă

În schimb, folosește un instrument pentru cuticule care le împinge spre bază. Acesta se folosește după ce degetele au fost ținute în apă caldă, pentru a înmuia cuticula. Împinge ușor cuticula spre baza unghiei, fără a fi prea agresivă și fără să pui presiune pe unghie.

instrument pentru cuticule

Nu îm ultimul rând, menține cuticulele hidratate. În general, acestea au un aspect inestetic atunci când sunt uscate și crăpate, deci nu vor arăta atât de rău cât timp le păstrezi hidratate. Folosește o picătură de ulei de măsline sau de cocos în fiecare seară și masează bine cuticulele înainte de culcare. În timpul zilei, folosește o cremă hidratantă.

Acum, unghiile tale sunt pregătite să arate mai bine decât niciodată!

Tu cum obișnuiești să îți îngrijești cuticulele?

Citește și: Pedichiura perfectă în nici 5 minute 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.