Îngrijirea călcâielor în 5 pași

Fie că mergi în mod regulat la salon pentru a-ți face pedichiura sau îți îngrijești picioarele acasă, este important să acorzi multă atenție călcâielor. Oricine a avut până acum călcâiele crăpate știe cât de dureroase pot fi. În plus, cine vrea să-și afișeze cu călcâiele fisurate vara, într-o pereche de sandale?

Din fericire, chiar dacă nu mergi deloc la pedichiură, îngrijirea călcâielor nu implică un efort prea mare. Nu trebuie decât să urmezi acești „pași” simpli.

Hidratare

În caz de călcâie uscate și crăpate, hidratarea este primul pas pentru picioare cu care să te lauzi. O cremă de corp sau o alifie pot înlocui o crema hidratantă, dar la fel de bine poți apela și la soluții naturale. E bine ca de fiecare dată după tratament să porți șosete pentru a facilita absorbția agenților hidratanți.

COSMO își recomandă să alegi și să folosești o cremă specială pentru pielea crăpată a călcâielor. Aceasta va avea ca efect rehidratarea pielii, declanșând exfolierea pielii în zonele crăpate. După folosirea cremei, pielea va deveni vizibil mai hidratată.

Dietă

Crăpăturile din călcâie pot apărea și în urma lipsei unor vitamine și minerale din organism. De aceea, este recomandat să avem în meniul nostru zilnic alimente bogate în vitamina E, calciu, fier, Omega 3 și zinc pentru a compensa lipsa acestora din corp.

Relaxare

Răsfață-ți picioarele cu o baie la sfârșitul zilei. Ai mai multe variante de relaxare după o zi obositoare, iar picioarele tale vor fi de-a dreptul încântate. Câteva uleiuri sau soluții pe bază de ierburi sunt de asemenea recomandate. Dacă te dor călcâiele, poți încerca să le masezi cu un cub de gheață timp de 5-7 minute.

Poți folosi și un gel revigorant pentru picioare, care îți va lăsa tălpile catifelate.

Calmare

Un tratament de clătire format din sucul unei lămâi diluat într-o cană de apă caldă este ideal înainte de un masaj. Pentru acesta, cel mai indicat este să folosești o mască din 3 linguri de frișcă. Este și o bună metodă pentru hidratare.

Protejare

În cazul în care suferi o arsură de la soare, poți reduce durerea printr-un masaj cu ulei de castraveți sau de aloe vera. Un remediu împotriva mușcăturilor de insecte este amestecul din ulei de arbore de ceai cu ulei de Neem. Aceasta este și o soluție insectifugă.

Nu uita să acorzi o atenție specială călcâielor în sezonul rece, când pielea de pe întregul tău corp poate suferi de diverse afecțiuni cutanate cauzate de frig. Astfel, nu va trebui să muncești în plus pentru a purta acea pereche nouă de sandale la începutul verii.

 

Sursă foto: iStock

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.