Cum îți îngrijești tenul primăvara

Schimbarea de sezon impune noi măsuri în ritualul de îngrijire. Obiectiv: un ten ce radiază în profunzime!

Am trecut printr-o iarnă lungă și grea, în care tenul a făcut față cu greu condițiilor climatice, trecând prin toate fazele de sezon (deshidratare, coșuri, iritații, nuanță neuniformă, rezistență la mai toate produsele menite să-l ajute, etc.), dar nu ne putem resemna, nu-i așa? Nu, când știm că există soluții, nu, când vedem pleiada de modele cu ten perfect, pe podium și în reviste… pe bune, fetele alea ori nu sunt reale, ori s-a descoperit o modalitate pentru a se aplica Photoshop-ul direct pe față! Ei bine, suntem pe-aproape: am aflat cele mai noi și mai eficiente metode pentru un ten de invidiat! Și crede-mă, formula magică există! Soluția este, de fapt, un cumul de factori și implică un pic de efort, dar, pentru prima dată după multă vreme, pot spune că a meritat!

Nivea Apa micelara piele uscata, 18,9 lei
Nivea Apa micelara piele uscata, 18,9 lei

 Super-ritual de curățare

Asta înseamnă că nu mă (mai) rezum la un singur pas pentru a-mi curăța tenul! Scap de machiaj/sebum cu o soluție micelară, pregătind astfel tenul pentru exfoliere (curăță pielea și înmoaie stratul de celule moarte). Apoi procedez la exfolierea „acidă”, cu un produs pe bază de acizi (lactic, glicolic, etc), iar o dată la câteva zile, mă bazez pe peria mea electrică de la Clarisonic.

Clarisonic, aparat electric pentru curățarea pielii, 701 lei
Clarisonic, aparat electric pentru curățarea pielii, 701 lei

 

Programare trimestrială

Chiar dacă am reușit să-mi scot tenul la lumină (la propriu), n-am capitulat! Pentru a-și menține strălucirea, tenul are nevoie de vitamine. Alegerea mea: tratamentul Escale Beauté de la Yonka, ce constă în pulverizarea a 5 uleiuri esenţiale mediteraneene (rozmarin, lavandă, muşcată, cimbrişor şi chiparos), gomaj, mască și masaj (cum numai cosmeticiana poate face).

 Ritual „de casă”

E o perioadă din lună – da, cea din preajma săptămânii Roșii -, când tenul o ia razna (coșuri, roșeață, inflamare)! De modul în care le faci față depinde aspectul tenului tău în restul lunii. Eu una, mă bazez pe o mască naturală recomandată de o cosmeticiană cu pregătire de medic dermatolog (ai rețeta alături), preparată din ingrediente aparent banale, care, însă, au un efect fantastic asupra acneei, calmând tenul!

 Masca de „criză”

  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de ceai verde călduț
  • O linguriță rasă cu scorțișoară

Amestecă totul bine și acoperă-ți toată fața cu soluția obținută, folosind o pensulă plată. După 15 minute, clătește-te cu apă călduță, apoi șterge-ți fața cu oțet de mere sau zeamă de lămîie. Clătește din nou cu apă rece și folosește ulei facial pentru a-ți hrăni tenul.

Vedeta… vedetelor

Pentru curățarea în profunzime și evacuarea porilor, celebrități precum Kristen Stewart, Beyonce, Jennifer Anniston sau Michael Bublé își „rup” 5-20 de minute pentru a-și pune masca Glam Glow masca ten primvaratreatment, 225 lei. Conține un cocktail de acizi și ale ingrediente premium pentru curățare, depigmentare și detoxifiere.

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.