Ingredientele naturale ale frumusetii

Portocalele

Dacă vrei o soluţie naturală de exfoliere pentru corp, bazează-te pe acest fruct. Stoarce jumătate de portocală, apoi amestecă sucul cu sare de mare şi ulei de măsline pentru hidratare. Cu cealaltă jumătate de portocală freacă cele mai uscate zone ale corpului precum genunchii, coatele şi călcâiele, apoi foloseşte mixul de exfoliere. Spală amestecul de pe corp cu apă călduţă.

Berea

Dacă vrei păr cu mai mult volum, poţi să îl stilizezi…cu ajutorul unei beri! După ce îţi şamponnezi părul, toarnă aproximativ o bere peste el, las-o să acţioneze un minut, apoi clăteşte-te bine. Va avea efect mai intens dacă are un conţinut mare de drojdie.

 

 

Ceaiul de muşeţel

Muşeţelul are rol anti-inflamator, calmează pielea iritată şi diminuează cearcănele.Poţi să foloseşti plicurile de ceai după preparare pe post de comprese pe ochi sau poţi să înmoi discuri demachiante în lichidul călduţ şi să tamponezi uşor pielea cu ele.

Kiwi

Bogat în vitamina C, fructul de kiwi poate acţiona ca un exfoliant natural. Asigură-te că fructul este copt şi după ce îl cureţi de coajă şi îl zdrobeşti cu o furculiţă, foloseşte-l ca pe un gel de scrub, evitând zona ochilor.

 

 

Avocado

Este un fruct care poate face minuni pentru tine. Poţi să foloseşti pulpa fructului, ca atare, pentru măşti home made sau poţi să îl cumperi sub formă de ulei, de la plafar. Avocado este bogat în antioxidanţi şi acizi graşi ce îţi vor hrăni tenul şi îl vor ajuta să îţi păstreze strălucirea.

 

 

Laptele

Pe de-o parte, exfoliant, pe de altă parte loţiune emolientă. Adaugă în apa în care faci baie şi lapte pentru o piele mai fină şi poţi adăuga şi uleiuri esenţiale pentru o aromă mai plăcută. Laptele este recomandat persoanelor cu pielea sensibilă, dar nu numai.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.