Ingrediente naturale care te apara de riduri

 Ingredientele naturale care te apără de riduri, cele şapte pe care ţi le vom enumera, sunt eficiente atât folosite ca atare (în alimentaţie şi în tratamente cosmetice naturale), dar şi atunci când se regăsesc în compoziţia produselor cosmetice, în forme concentrate, deci cu efect mult mai intens.

1. Vitaminele A, C şi E

Vitamina A este responsabilă de reînoirea celulară şi de producţia de colagen, cea care asigură elasticitate pielii; o găseşti sub formă de capsule uleioase, sau în produsele apicole şi algele marine. Despre vitamina E ştiai deja faptul că ajută pielea să se protejeze de soare (unul din factorii vinovaţi pentru riduri) şi alţi radicali liberi.  Nu în ultimul rând, vitamina C, campionul antioxidanţilor, este esenţială în lupta anti-rid şi nu trebuie să lipsească din ritualul tău zilnic, dar nici din alimentaţie (inclusiv sub formă de suplimente alimentare).

2. Acizii graşi Omega 3, 6 şi 9

Aspectul pielii, mai precis echilibrul hidratării naturale, este meritul acestor acizi activi, care ajută pielea să se refacă în urma agresiunilor la care este supusă zilnic (extra-exfoliere, cicatrici post-coşuri, deshidratare, etc.). Caută aceste ingrediente pe etichetele produselor pe care le foloseşti sau ia suplimente alimentare. Pentru a le asimila şi din alimentaţie, consumă ulei de peşte, ulei de in, ulei de măsline, nuci şi peşte proaspăt (macrou, sardine, hering, somon).

3. Ceaiul verde

Bogat în flavonoizi şi un puternic antioxidant,ceaiulverde ajută şi în ofensiva anti-rid. Bea zilnic un ceai verde şi păstrează pliculeţele la frigider pentru un tratament calmant şi răcoritor pentru ochi, eficient şi pentru reducerea ridurilor. 

4. Acizii alfa-hidroxizi

Îi vei regăsi în produsele pentru exfoliere delicată, sub denumirea generală de AHA. Deşi sună cam… chimic, nu e deloc aşa; mărul este o sursă importantă de acizi alfa-hidroxizi, fiind recomandate şi în măştile naturiste anti-rid (ca şi papaya). Şi laptele, sursă de acid lactic (un tip de AHA), este recomandat pentru exfolierea uşoară a feţei, un pas esenţial al rutinei de îngrijire.

5. Cătina

Chiar dacă i se spune „ginsengul românesc”, cătina este de multă vreme un ingredient important în produsele anti-rid de pretutindeni. Uleiul de cătină are un puternic efect anti-oxidant, iar folosirea sa pe o perioadă îndelungată dă pielii un aspect uşor bronzat, graţie conţinutului său bogat în beta-caroten, recomandat pentru capacitatea sa de a întârzia semnele maturizării tenului şi prin urmare, ridurile. 

6. Soia

Dacă ai senzaţia că numai Botoxul sau alte intervenţii chinuitoare te mai pot scăpa de riduri, te înşeli; soia conţine genisteină, un compus extrem de puternic în atenuarea ridurilor adânci şi ştergerea celor fine. Consumă soia o dată pe săptămână, demachiază-te cu ulei de soia şi adaugă-l şi în salate.

7. Uleiurile 

Acizii graşi se regăsesc în compoziţia majorităţii produselor anti-rid şi anti-age, pentru că hidratarea este vitală în lupta cu ridurile (de fapt, ridurile apar în primul rând din cauza deshidratării pielii). În îngrijirea pielii, cele mai apreciate sunt uleiurile de jojoba, migdale dulci, cocos, cacao, floarea soarelui, măsline, shea şi susan, iar în ultima perioadă, acestea sunt tot mai des recomandate a fi folosite în fiecare etapă a ritualului de frumuseţe: demachiere, hidratare, tratamente anti-acnee, anti-rid şi anti-aging.

Ai sesizat apariţia primelor riduri deşi n-ai nici 20 de ani? Nu-ţi face probleme, e absolut normal; foloseşte ingredientele de mai sus (eficiente şi în cazul ridurilor de expresie) şi-ţi vei păstra tenul tânăr mulţi ani de-acum înainte. 

 

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.