Ingrediente eficiente pentru ten și păr

Aceleași ingrediente eficiente care-ți fac pielea să strălucească de sănătate se regăsesc de-acum și în produsele de îngrijire a părului.

Noile formule salvatoare pentru păr și-au început cariera în îngrijirea tenului. Fie că vorbim de probiotice, vitamine, acizi sau alte formule cu care ne-am obișnuit în ritualul de îngrijire zilnică a tenului, cercetătorii au descoperit că multe dintre aceste ingrediente eficiente sunt benefice și pentru sănătatea podoabei capilare.

ingrediente eficiente

Foto: Element5 Digital / Unsplash

1 Probiotice

Echilibrul între bacteriile bune și cele rele (adică microbiomul) pe pielea ta este cheia tenului perfect. Ei bine, și scalpul tău are un microbiom. Ce se întâmplă când acesta se dă peste cap? Așteaptă-te la mâncărimi, descuamarea scalpului și iritații. Produsele doldora de chimicale cu potențial iritant ar agrava situația. Astfel, intră în scenă tratamentele pentru păr și scalp cu probiotice active, precum balsamul de păr alăturat, cu ingrediente de origine naturală 100%.

2 Apa micelară

Exact ca faimoasele lichide care-ți curăță fața simplu și rapid! Șampoanele formulate pe bază de micele – mici molecule de curățare care dizolvă murdăria – curăța părul mai delicat decât cele tradiționale. Rezultă un păr curat, sănătos și strălucitor, care nu duce lipsă de hidratare și nutrienți.

3 Vitamina C

Radicalii liberi favorizează apariția ridurilor și petelor pe piele, dar în ceea ce privește părul, „oxidarea cauzată de soare sau poluare dăunează fibrei capilare”, spune chimistul Ginger King.  Antioxidanții, precum vitamina C din acest produs, ajută părul să se protejeze de daunele externe și să facă față cu brio provocărilor la care este supus (vopsit, coafat la cald, strâns în coadă).

4 Acid hialuronic

Deshidratarea e sursa tuturor relelor părului: aspect tern, bucle fără viață, fire rupte. O mască bogată în acid hialuronic (ingredient capabil să rețină de 1000 ori greutatea sa în apă) ar putea fi soluția pentru ca părul tău să-și recapete vitalitatea. Aplică o mască cu reconstructoare cu cheratină și acid hialuronic de două-trei ori pe săptămână.

5 Acid salicilic

Probabil că știi destule despre efectul acestui ingredient asupra coșurilor, dar ți-a trecut prin minte că poate fi un bun remediu pentru scalp? În plus, susține reînoirea celulară, scăpându-te de excesul de sebum. Dacă ia probleme cu volum sau părul tău e subțire, folosește o gamă de îngrijire pentru volum pe bază de acid salicilic.

6 Cărbune

Este un ingredient la modă (dar și eficient) în produsele pentru curățarea feței, însă varianta activată a acestuia încălzită pentru a deveni mai poroasă, este ideală pentru amatoarele de șampoane uscate, care includ acest ingredient grație puterilor sale de absorbție a murdăriei și grăsimii. Sau poți beneficia de un tratament detoxifiant pentru scalp.

7 Colagen

Vedeta ingredientelor pentru un ten tânăr și ferm, colagenul are același efect și pentru părul tău. și podoaba capilară îmbătrânește, devenind din ce în ce mai uscată, mai poroasă și mai degradată. Un balsam îmbogățit cu colagen poate scădea câțiva ani din viața părului degradat.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.