Iluminatorul – must-have în trusa de machiaj

Decorațiunile luminoase de Sărbători nu doar încântă  privirea, ci îți pun tenul într-o lumină specială. Iar asta înseamnă că iluminatorul este produsul cheie al sezonului.

Iluminatorul este unul dintre cele mai inteligente produse de machiaj, a cărui menire este aceea de a imita modul în care lumina naturală sau artificială reflectă volumele feței tale. Dar nu toate produsele care iluminează pielea fac același lucru; unele oferă tenului o strălucire subtilă, în timp ce altele au un efect demn de un… stroboscop.

De fapt, de la accesoriul menit să ilumineze ringul de dans provine și numele trendului care s-a viralizat în social media sub numele de „strobing”. Este o tehnică simplă care implică iluminarea zonelor strategice de pe față pentru a oferi pielii un aspect luminos și sănătos. Nu în ultimul rând, această tehnică de iluminare a reușit să pună în umbră un alt curent de machiaj, „contouring-ul”.

Essence Choose Your Glow, 21 lei

Formula ideală

Iluminatorul este un produs ce folosește principiul reflectării luminii, pe care îl aplici după ce te-ai machiat integral. Acesta îți accentuează trăsăturile care te avantajează distrăgând atenția de la micile imperfecțiuni pe care vrei să le acoperi (și pe care le vei camufla în prealabil cu ajutorul unui corector). Sunt de preferat produsele sub formă de cremă ori lichide – picăturile cu care poți regla intensitatea efectului, deoarece pudrele pot arătă ca și cum pielea ar fi încărcată, în special iarna, când tenul este uscat.

Însă pudrele iluminatoare de ultimă generație sunt tot mai performante, dând tenului un aspect radios și sănătos fără a usca pielea.

Smashbox Crystalized Collection Shimmer Drops, 133 lei

Reguli de bază

Iluminatoarele acționează ca niște reflectoare și fac pielea să radieze, deci NU le folosi pe pielea afectată de acnee sau pe zone cu riduri (în jurul ochilor). DA, aplică iluminatorul pe vârfurile pomeților, pe centrul nasului și în arcul lui Cupidon pentru a-ți face buzele extra-apetisante. Aplică o cantitate egală cu un bob de mazăre pe dosul mâinii și folosește-ți degetele sau o pensulă plată, specială pentru fond de ten , pentru a aplica iluminatorul cu mișcări scurte, circulare.

Pe buze, folosește o pensulă mică pentru corector și aplică direct în „V”-ul de deasupra buzei superioare și în mijlocul celei inferioare. Dacă vei face fotografii (#nofilter), mai ales cu flash, tapotează-ți fața cu șervețele matifiante pentru a neutraliza strălucirea nedorită. Finisează-ți machiajul cu un spray de fixare profesional, aplicat imediat după produsul de iluminare.

Makeup Revolution Jewel Collection, 37 lei

Nuanța ideală

Dacă ai tenul deschis, un iluminator cu sub-ton sidefat este perfect pentru tenul tău. Orice se apropie de galben ar arăta nesănătos pe pielea ta. Dacă ai tenul mediu, poți alege tonuri cu tentă aurie. Nu folosi formule perlate, mult prea deschise pentru tine, dar nici cu tentă roșiatică, care ar arăta nenatural. Pentru tenul închis, se poate opta pentru tonuri de bronz, pentru o strălucire credibilă. Nu folosi tonuri de roz, dau un aspect ce amintește de arsuri solare.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.