Hidratarea potrivită pentru fiecare tip de ten

Rolul cremelor de îngrijire este acela de a reține apa în profunzime, însă majoritatea acționează și că bariera de protecție în fața factorilor externi, permițând suprafețelor afectate să se regenereze. Dar nevoile pielii sunt mai mari de-atât, fapt care a determinat în timp apariția a tot mai multor creme de îngrijire, cu ingrediente anti-rid, anti-age, fermitate, luminozitate, protecție solară etc.

Chiar dacă aceste categorii sunt esențiale în alegerea cremei, primul argument trebuie să fie tipul de piele. Iată cum să alegi crema potrivită și cum poți beneficia la maximum de capacitățile ei!

Piele normală

CUM O IDENTIFICI: Tenul normal nu-i nici prea gras, nici prea uscat, porii sunt aproape invizibili, iar coșurile… o raritate!
CUM O HIDRATEZI: Tenul tău are nevoie de ajutor pentru a putea menține permanent acest echilibru. Alege creme pe bază de apă – cele a căror formula conține apă termala, de exemplu, sunt opțiunea ideală – cu consistență lejera, care să poată fi ușor asimilate de piele. Ai grijă și la senzația post-aplicare: dacă tenul nu rămâne lipicios și nu simți niciun disconfort, atunci este crema care ți se potrivește.

Piele uscată

CUM O IDENTIFICI: Micile riduri formate în jurul gurii sau ochilor și senzația că pielea “strânge” sunt indicatori ai tipului de ten uscat.
CUM O HIDRATEZI: În cazul tău, se cere restabilirea nivelului de hidratare, iar aceasta este misiunea cremelor cu bază uleioasă (caută pe etichetă ingrediente precum propyleneglycol, uree, glicerină), indispensabile în produsele de hidratare dedicate pielii uscate. Formulele acestora împiedică evaporarea apei din țesut, prevenind deshidratarea. Pentru că produsul să-și poată dovedi eficiența, este esențial că pielea să fie pregătită, eliberată de celulele uscate/ moarte, care ar putea îngreuna pătrunderea cremei adânc în piele.

Ten gras

CUM ÎL IDENTIFICI: Chiar dacă după spălare arată bine, pielea grasă își arata porii măriți în numai câteva ore, devenind uleioasă și lucioasă.
CUM ÎL HIDRATEZI: Excesul de sebum este motivul pentru care ai tenul gras și, probabil, destul de frecvent afectat de acnee și puncte negre. Vă trebui să optezi pentru o cremă ușoară, non-uleioasă, pe bază de apă, pe care să o foloseșți cu regularitate, după ce-ți cureți bine fața – de machiaj, grăsimi sau alte impurități – și aplici o loțiune tonică echilibrantă sau un tratament pentru închiderea porilor.

Ten sensibil

Caracteristici: piele fină, pori deschiși și sensibili, capilare vizibile, înroșire frecventă, predispus la alergii frecvente.

Dacă pielea ta protestează frecvent la produsele de îngrijire, cercetează atent etichetele și caută cuvinte precum “hipoalergenic”, “piele sensibilă”, “piele intolerantă”, “fară conservanți” sau “fară parabeni”, preferabil cu factor de protecție solară ridicat.
Ten mixt

Dacă pielea de pe fața ta prezintă porțiuni grase (zona T), iar în rest este uscată, vei fi nevoită să tratezi separat fiecare zonă.

Folosește o loțiune tonică pe porțiunile uleioase, apoi aplică o cremă hidratantă pentru ten mixt, insistând pe zonele uscate.

Măsuri suplimentare

Teoretic, dacă respecți cu sfințenie ritualul zilnic de îngrijire a tenului, totul vă fi bine pentru pielea ta.

Adică, nu sări niciodată peste unul dintre pașii vitali pentru pregătirea tenului în vederea hidratării cu cremă: demachiere (dimineața și seara), tonifiere și exfoliere.

Totuși, pentru a te putea bucura de eficiența cremei, trebuie “să lucrezi” în plus; consumă 2 litri de apă zilnic, asigură- te că regimul tău alimentar este echilibrat, bogat în fructe, legume, peste și cu un aport constant de vitamina E.

PONT: În ritualul zilnic de îngrijire din timpul verii, apa termală încapsulată este modalitatea ideală de a fortifica și de a calma pielea.

Înlătură cauzele deshidratării

Aerul condiționat, praful, poluarea, soarele puternic, dietele sărace… iată numai câteva dintre sursele deshidratării tenului. Încearcă să eviți să foloseși aerul condiționat pe termen lung, alege o cremă hidratantă cu factor ridicat de protecție solară, bea multe lichide, consumă legume și fructe și rămâi fidelă programului de îngriire a pielii.
Noaptea e un sfetnic bun pentru piele

Hidratarea nu încetează odată cu activitățile de zi cu zi; noaptea, pielea este ferită de toate agresiunile diurne și răspunde mai bine hidratării. Așa că încheie ritualul cosmetic de seară cu o cremă hidratantă universală sau una special formulată pentru noapte (cu textură mai bogată).

Foto: Unsplash

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.