#HennaNails: manichiura de inspirație orientală

Ai încercat cel puțin o dată un tatuaj temporar cu Henna, fie într-o vacanță exotică, fie la vreo petrecere în cinstea viitoarei mirese? Pentru că suntem sigure că ți-a plăcut (noi suntem fascinate), îți propunem să încerci și o manichiură inspirată din arta picturii cu Henna pe piele: #hennanails.

Cu siguranță ai smuls zeci de complimente atunci când, proaspăt întoarsă din vacanța ta exotică, ți-ai afișat mâinile împodobite cu „dantelă”, ca urmare a tatuării cu Henna. Tehnica numită „Mehndi” este o artă cu tradiție de sute de ani, folosită inițial pentru a împodobi miresele, ca primă dovadă de afecțiune din partea mirelui. Henna este folosită și pentru colorarea naturală a părului, dat fiind că, la origine, aceasta este de fapt o plantă (aceasta este uscată și apoi tocată, pentru ca la final să ajungă o pulbere ce trebuie combinată atent cu alte ingrediente – uleiuri esențiale, lămâie și îndulcitori -, pentru a rezulta pasta folosită în tatuajele temporare).

manichiura henna

Pentru unghii, însă, nu este nevoie să folosești prețiosul ingredient, însă tehnica #hennanails și-a câștigat numele datorită modelelor inspirate din celebrele tatuaje. Și fiindcă tot veni vorba despre modele, trebuie să știi că design-urile tradiționale ascund simboluri importante, pe care femeile le folosesc și astăzi. Printre acestea se numără păunii, simbolul fertilității, picăturile ce sugerează lacrimile femeilor ce suspină în căutarea jumătății, palma Fatimei, simbol al protecției divine, dar și fascinantele Mandale. Toate acestea pot fi purtate, însă, în miniatură, și pe unghii… Ți-am pregătit o galerie fabuloasă de modele de manichiură inspirate din Mehndi. Ce zici, încerci? Ai nevoie – în afară de îndemânare – de ojă pentru pictat (are o consistență diferită față de cea clasică – și un set de pensule subțiri, care să includă și accesoriul pentru crearea de puncte. Îți poți picta toate unghiile sau doar una-două, ca accent într-o manichiură monocoloră. Din fericire, găsești și stickere cu acest tip de design, deci nu trebuie să-ți faci grija dacă n-ai talent la desen.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.