Greselile care distrug produsele de machiaj

Înainte să declari că produsele de machiaj nu se (mai) ridică la nivelul așteptărilor tale, asigură-te că eviți situațiile de mai jos:

Pompezi mascara?
Dacă introduci periuţa de mai multe ori deodată, cu presiune mare, în recipientul cu mascara, nu-i de mirare că se usucă după câteva săptămâni de la deschidere; aerul în exces, blocat în sticluţă, îngroaşă sistematic textura mascarei. E valabil și pentru tușul de pleoape.

Lungești formula?
Atunci când fondul de ten, mascara, tușul, fardul cremă, etc., devin greu de întins, uscate sau li se schimbă consistența, e timpul să le înlocuiești. Diluarea lor cu apă, lapte hidratant, loțiune tonică sau alt lichid le va afecta consistența, anulându-le eficiența.

Faci abur în baie?
Dacă practici băi calde prelungite, până când oglinda devine impracticabilă iar ceața e numai bună de tăiat cu cuțitul, ar fi bine să-ți stochezi trusa de machiaj în altă parte. Aburul îți poate strica toate produsele sub formă de pudră, făcându-le imposibil de reutilizat.

Căldură mare?
Noul fond de ten s-a separat fără explicație… se poate întâmpla asta și din cauza căldurii excesive. Agită-l și ține-l o noapte la frigider, iar dacă nu-și revine, poate fi din cauză că a fost ținut în condiții improprii înainte ca tu să-l cumperi, fapt ce i-a alterat formula. Dacă mai ai bonul și te încadrezi în limita celor 30 de zile, ar trebui să-l poți returna/schimba!

Neglijezi accesoriile?
Atunci când constaţi că s-a schimbat consistenţa unui produs sub formă de pudră (blush, fard, fond de ten, sau orice se aplică cu pensule, bureți, etc.), schimbă-l; este posibil ca produsul să se fi alterat din cauza transferului de grăsime (sebum, cremă hidratantă, fond de ten lichid) de pe faţa ta. Pentru a preveni asta, caută să-ți cureți cel puțin o dată pe săptămână arsenalul de accesorii, dacă nu poți după fiecare folosire.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise