Greseli periculoase pentru frumusetea ta

Unele reguli pot fi încălcate din cînd în cînd, însă multe dintre cele legate de sănătate şi frumuseţe sunt făcute pentru a fi respectate cu sfinţenie.

Îţi aplici machiajul cu degetele.

Pe lîngă faptul că mîinile tale sunt purtătoare de bacterii, machiatul cu ajutorul mîinilor nu permite aplicarea de exemplu, a fondului de ten, deoarece pielea de pe mîini acţionează la fel ca pielea feţei în contact cu machiajul. Foloseşte pensula chiar şi pentru fondul de ten. Bureţeii pentru machiaj sunt o soluţie rapidă, însă ei absorb mare parte din lichid.

Aplici fondul de ten imediat după ce ai folosit crema hidratantă.

Trebuie să aştepţi în jur de 20-25 de minute, suficient pentru cremă să intre în piele. Dacă totuşi ţi se pare că fondul de ten nu are aderenţa şi consistenţa dorită, foloseşte o bază hidratantă pentru machiaj sau un iluminator lichid sau puţină cremă, pentru a dilua fondul de ten. Aplică-l cu mişcări ascendente, pornind din zona nasului spre pomeţi, nu de sus în jos. Dar ca să nu te complici atît de tare, foloseşte un fond de ten cu pensulă, al cărui dozaj poţi să-l controlezi foarte uşor.

Ignori gîtul, urechile şi decolteul atunci cînd te machiezi.

Rezultă o mască de altă nuanţă faţă de restul pielii. Iată de ce ai nevoie de trei nuanţe diferite de fond de ten (se recomandă păstrarea aceluiaşi tip de fond de ten, întrucît consistenţa şi aspectul lor final diferă).

Îţi cumperi multe produse de machiaj şi îngrijire, pentru a nu fi nevoită să mergi des la cumpărături.

Toate produsele cosmetice şi de machiaj au un termen de valabilitate şi, în plus, în fiecare lună apare ceva nou, poate mult mai potrivit pentru tine, în comparaţie cu „proviziile” tale.

Preferi să-ţi retuşezi machiajul de cîteva ori în loc să-l fixezi.

Desigur, de vină pot fi produsele pe care le foloseşti sau modul de aplicare a acestora. Rezultatul va fi un alt tip de… mască! Foloseşte apă termală sau un fixator pentru machiaj. Se spune că, în caz de devoie, poţi apela şi pudra de talc pentru bebeluşi, care poate fi aplicată cu un pămătuf.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.