Greseli pe care le faci cand folosesti placa de par

Nu foloseşti spray pentru protecţie termică

Spray-ul pentru protecţie termică este un must have dacă foloseşti placa de păr (sau ondulatorul, uscătorul de păr etc), dacă vrei să ai un păr sănătos. Este o soluţie uşoară, care nu încarcă părul, iar preţul este foarte accesibil, deci nu ai niciun motiv să nu îl cumperi.

Foloseşti cel mai scăzut nivel al căldurii

Ai putea crede că cel mai scăzut nivel îţi arde părul mai puţin, însă este total greşit. Chiar dacă nu pare, o temperatură medie spre mare este mai bună, cea mică fiind recomandată doar dacă ai părul foarte fin. Motivul este simplu: dacă temperatura este mai mică, eşti nevoită să dai de mai multe ori cu placa prin păr.

Tragi de păr în jos

Cel mai probabil şi tu foloseşti această tehnică greşită: alegi o şuviţă de păr şi o intinzi tragând în jos. Care este rezultatul? Un păr lipsit de volum. Schimbă-ţi obiceiurile şi îndreaptă-ţi părul ridicând şuviţele în sus. În acest fel, vei avea şi păr drept, şi volum.

Nu periezi părul

De fiecare dacă când începi să întinzi o nouă suviţă, această trebuie periată, chiar dacă ai făcut asta cu tot părul înainte să începi. În acest fel, procesul de întindere a părului va avea loc mai uşor şi vei evita să dai de prea multe ori cu placa pe o anumită bucată de păr.

Nu îţi laşi părul să se usuce

Niciodată nu îţi prinde sau coafa părul imediat cum ai terminat să îl întinzi şi este încă fierbinte! Aşteaptă să se răcească pentru a se aranja cum trebuie.

Nu îţi cureţi placa

Sprayul pentru protecţie termică şi alte produse pentru styling pe care le aplici pe păr vor rămâne pe placa de păr şi vor ajunge înapoi pe părul tău curat data viitoare când o foloseşti. Din acest motiv, este necesar să îţi cureţi placa regulat.

Tu faci aceste greşeli când îţi îndrepţi părul?

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.