Greseli frecvente de machiaj

Exces de zel, grabă, neîndemânare… putem găsi multe motive pentru care machiajul nu iese aşa cum ar trebui. Iată cele mai frecvente erori de evitat atunci când te faci frumoasă:

Fondul de ten prea închis

Să ne înţelegem, fondul de ten are menirea de a acoperi, uniformiza şi ilumina chipul, nicidecum de a „bronza” pielea. Alegerea unui fond de ten mai inchis decât nuanţa tenului, în scopul obţinerii unui look mai… văratic are, de cele mai multe ori, rezultate dezastruoase: diferenţă vizibilă şi inestetică între ten şi decolteu, culoare nenaturală (oranj sau roz). Dacă vrei să închizi nuanţa tenului… nu, nu sta la soare fără protecţie;  foloseşte mai întâi un autobronzant pentru faţă (în tandem cu cel pentru corp), şi abia apoi alege nuanţa de fond de ten, pe care să-l foloseşti numai când ai pielea mai închisă.

Bujori… pe lîngă obrăjori

Aplicarea greşită a blush-ului, pudrei de contur şi a pudrei bronzante este una dintre cele mai frecvente „tactici”; o poţi observa pretutindeni. Multe femei abuzează de genul acesta de produse, aplicându-le la întîmplare, doar pentru a da pielii un strop de „sănătate”. Asigură-te că alegi nuanţa potrivită şi plasaează fiecare produs acolo unde îi este locul: blush-ul pe osul pomeţilor, pudra de contur pe centrul obrajilor iar pudra bronzantă pe zonele pe care soarele le-ar bronza în mod natural: pomeţi, frunte, vîrful nasului (tuşe fine) şi bărbie.

Folosirea sclipiciului… la soare

Să abuzezi de lumină este în defavoarea ta; iluminatorul cu extra-sidef, glitter-ul sau texturile metalice au scopul de a compensa lipsa luminii puternice a soarelui, fiind, aşadar, potrivite pentru seară. Foloseşte produse mate pe timpul zilei, mai ales în sezoanele însorite, cînd razele puternice ale soarelui te-ar putea face să arăţi ca pom de iarnă. Poţi folosi iluminatorul de obraji, însă asigură-te că-i temperezi strălucirea cu o pudră mată pentru finisare.

Aplicarea machiajului direct pe piele

Fără o hidratare  prealabilă, porii sunt astfel invadaţi (coşurile sînt la un pas!) iar aspectul machiajului va lăsa de dorit. Aplicarea cremei hidratante are rol protector pentru faţă, însă asigură şi rezistenţa machiajului, avînd rol de bază de machiaj.

Camuflajul exagerat al cearcănelor

Alege un corector  cu două, maxim trei nuanţe mai deschis decât pielea ta, cu textură mată, pentru a anula petele sau cearcănele; fondul de ten va uniformiza apoi tenul. Poţi alege şi un corector iluminator, însă e mai bine să rămâi în zona de siguranţă: unele produse cu particule ce reflectă lumina, aplicate în exces, pot capta lumină în exces (de la flash-ul aparatelor foto, de exemplu), făcându-te să araţi ca şi cum te-ai machiat pentru Halloween. 

Creionul negru, oricând!

Conturul negru, aplicatpe conjunctivă în timpul zilei… e de neiertat! Lumina naturală face ochii să pară mult mai mici, din cauza contrastului între negru şi albul ochiului. Foloseşte nuanţe deschise de maro sau, dacă vrei să creezi iluzia de mărire a ochilor, încearcă un creion bej mat. Smokey de zi? N-a zis nimeni că nu poţi să-l faci fără să te atingi de pleoapa internă; aplică fard sau creion negru pe sub linia genelor inferioare!

Sprâncenele tip „marker”!

Constatăm de ceva vreme că folosirea eronată a creionului pentru sprâncene (sau înlocuirea lui cu tuş de pleoape) a devenit o practică frecventă. Scopul design-ului de sprîncene  este acela de a compensa eventualele „lipsuri” – sprâncene prea subţiri, prea scurte, neregulate ca formă, etc. Iar aceste „goluri” trebuiesc umplute cât mai natural, folosind fard pudră (lasă impresia de umbră creată în mod firesc de firele de păr) sau creioane bine ascuţite ori tuş de sprâncene, cu care să desenezi discret fire care să întregească „formaţia”.

Ai greşit şi tu o dată? Sau ai văzut pe altcineva comiţând astfel de erori? Oare se aplică vorba aceea că „învătăm din greşeli”? Noi credem că da!

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.